Shopping Cart

De beste lijm voor aardewerk

 
 
 
 

Het is u vast wel eens overkomen: u laat per ongeluk een oude vaas of mooi servies vallen. Afhankelijk van de breuk is dit gelukkig relatief eenvoudig op te lossen. Hieronder zullen wij een aantal tips geven voor het lijmen van aardewerk en porselein.

Beste lijm voor aardewerk en porselein

Waarmee kunt u het beste aardewerk/porselein lijmen? Voor het lijmen van aardewerk en porselein zijn er twee opties het meest gangbaar. Als de breuk relatief simpel is en de stukken aardewerk nog perfect op elkaar passen, dan kunt u gebruik maken van Mesa Industrielijm dik om het gebroken aardewerk te lijmen. U kunt het beste kiezen voor de Mesa Industrielijm dik, omdat deze de allerkleinste missende stukjes opvult, watervast is en het aardewerk en porselein zo erg netjes kan lijmen. Let bij secondelijm wel op dat u een lijm uitkiest die op termijn niet verkleurt of wit uitslaat.

Daarnaast is 2 componenten lijm/ epoxylijm een goede optie om gebroken aardewerk weer te lijmen. Deze epoxylijm geeft namelijk de beste hechting en is bovendien nog water- en afwasbestendig ook. Een dergelijke lijm is voor gebroken aardewerk dus ideaal, bijvoorbeeld voor het lijmen van kopjes of vazen. In dergelijke gevallen kunt u het gebroken aardewerk immers met gemak weer lijmen.

Een laatste voorbeeld van een product waarmee u aardewerk weer kunt lijmen, is met siliconenkit. Dit heeft als voordeel dat de kleur van de kit ervoor zorgt dat de breuklijn wat minder opvalt.

Aardewerk lijmen: waar op letten?

Aardewerk lijmen hoeft zeker geen ingewikkelde klus te zijn. Het is bij het lijmen van aardewerk wel van belang dat u goed kijkt naar hoe het aardewerk oorspronkelijk in elkaar zat. Bij het lijmen van aardewerk moet u tevens rekening houden met de spanning die aanwezig was toen het voorwerp nog één geheel was. U hoeft geen klemmen etc. te gebruiken omdat het al na 45 seconden vast zit.

Conclusie: gebroken aardewerk, keramiek en porselein lijmen met…

In het kort is de beste lijm voor het lijmen van aardewerk de super+ industriekrachtlijm of epoxylijm. Deze soorten lijm zullen dus het meest ideaal zijn bij het herstellen van uw mooie vaas of geliefde servies. Buiten aardewerk en porselein kunt u hiermee natuurlijk ook allerlei andere soorten lijmen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan porselein, rubber, metaal, aardewerk, keramiek etc.

Leave a Reply
error: Beveiligde content !!
Open chat
Vragen?