✔ Voor 22:00 besteld volgende dag geleverd

✔ Boven 59 Gratis verzending en België boven 89,- euro gratis verzending!

De beste lijm voor aardewerk

 
 
 
 

Het is u vast wel eens overkomen: u laat per ongeluk een oude vaas of mooi servies vallen. Afhankelijk van de breuk is dit gelukkig relatief eenvoudig op te lossen. Hieronder zullen wij een aantal tips geven voor het lijmen van aardewerk en porselein.

Beste lijm voor aardewerk en porselein

Waarmee kunt u het beste aardewerk/porselein lijmen? Voor het lijmen van aardewerk en porselein zijn er twee opties het meest gangbaar. Als de breuk relatief simpel is en de stukken aardewerk nog perfect op elkaar passen, dan kunt u gebruik maken van Mesa Industrielijm dik om het gebroken aardewerk te lijmen. U kunt het beste kiezen voor de Mesa Industrielijm dik, omdat deze de allerkleinste missende stukjes opvult, watervast is en het aardewerk en porselein zo erg netjes kan lijmen. Let bij secondelijm wel op dat u een lijm uitkiest die op termijn niet verkleurt of wit uitslaat.

Daarnaast is 2 componenten lijm/ epoxylijm een goede optie om gebroken aardewerk weer te lijmen. Deze epoxylijm geeft namelijk de beste hechting en is bovendien nog water- en afwasbestendig ook. Een dergelijke lijm is voor gebroken aardewerk dus ideaal, bijvoorbeeld voor het lijmen van kopjes of vazen. In dergelijke gevallen kunt u het gebroken aardewerk immers met gemak weer lijmen.

Daarnaast werkt deze lijm ook om porselein te lijmen. Naast deze stenen wordt het ook gebruikt om stenen en keramiek te lijmen. Gaat u een van deze aardewerken lijmen? Dan raden we aan om porselein lijm of epoxylijm te gebruiken. Een laatste voorbeeld van een product waarmee u aardewerk weer kunt lijmen, is met siliconenkit. Dit heeft als voordeel dat de kleur van de kit ervoor zorgt dat de breuklijn wat minder opvalt.

Aardewerk lijmen: waar op letten?

Aardewerk lijmen hoeft zeker geen ingewikkelde klus te zijn. Het is bij het lijmen van aardewerk wel van belang dat u goed kijkt naar hoe het aardewerk oorspronkelijk in elkaar zat. Bij het lijmen van aardewerk moet u tevens rekening houden met de spanning die aanwezig was toen het voorwerp nog één geheel was. U hoeft geen klemmen etc. te gebruiken omdat het al na 45 seconden vast zit.

Conclusie: gebroken aardewerk, keramiek en porselein lijmen met…

In het kort is de beste lijm voor het lijmen van aardewerk de super+ industriekrachtlijm of epoxylijm. Deze soorten lijm zullen dus het meest ideaal zijn bij het herstellen van uw mooie vaas of geliefde servies. Buiten aardewerk en porselein kunt u hiermee natuurlijk ook allerlei andere soorten lijmen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan porselein, rubber, metaal, aardewerk, keramiek etc.

Mesa products: breed assortiment aan lijmen

Mesa heeft een ruim assortiment aan verschillende producten. We bieden alleen de beste lijmen aan waarmee u alles weer aan elkaar kan lijmen. Omdat er zoveel verschillende producten zijn sommen wij deze graag voor u op:

Krachtige lijm voor aardewerk
Lijm voor porselein of aardewerk
€ 16.00
Geef een antwoord
error: Beveiligde content !!
Vragen?