Elektrolijm, elektrisch geleidende lijm, stroomgeleidende lijm 2.6 ML voor sporen op printplaten etc.

Elektrolijm, elektrisch geleidende lijm, stroomgeleidende lijm 2.6 ML voor sporen op printplaten etc.

Elektrolijm 2.6 ML + penseeltje.

De elektrisch geleidende lijm brengt u met een penseel aan nadat u het geheel ontvet heeft met isopropylalcohol of de Mesa ontvetter. Goed ontvetten bij de elektrolijm is een must. Wanneer je met elektrolijm aan de slag wilt is het goed om de te repareren materialen te ontvetten met pure alcohol of de Mesa ontvetter! Goed schudden voor gebruik en dun met een penseel de baan verbinden, eventueel 2-3 x aanbrengen tussenpoze’s van 5-6 uur. Nadien de elektrolijm minimaal 12 uur laten drogen ( bij 20 graden Celsius),

LET OP: u kunt het ook met een fohn laten drogen, de weerstand zal lager zijn dan wanneer u het bij kamertemperatuur laat opdrogen. Het oplosmiddel in de lijm moet n.l. vervliegen zodat het zilver + de lijm achterblijft.

Bij verlijmingen van stroom doorlatende verbindingen de delen dus minimaal 12 uur klemmen, het is na een uur of 8 pas handvast. Bevat puur zilver. Voor het maken en repareren van elektrisch geleidende verbindingen. Hecht op glas, metaal, rubber en bakeliet.

Toepassingsvoorbeelden voor elektrolijm:

Elektrisch geleidende verbindingen en draden, contactpunten en aansluitklemmen. Gedrukte bedrading (printplaten en circuits) bij elektronische apparatuur, zoals versterker, tuner, radio, televisie. Achterruit verwarmingsdraden van een auto. Contacten in foto-, film- en flitsapparatuur. Warmtegevoelige elektronische componenten zoals transistoren, dioden, trioden, weerstanden, thyristors. Radiografische besturingsapparatuur van scheeps-, auto-, vliegtuigmodellen. Relais, schakelcontacten en slecht geleidende railcontacten bij modelspoorbanen.

Stroomgeleidende lijm / elektrisch geleidende lijm

Deze stroomgeleidende lijm (Elektrolijm) is een elektrisch geleidende lijm voor zwakstroom verbindingen, (stroomgeleidende lijm)de elektrisch geleidende lijm van Mesa is perfect om sporen op printplaten te repareren met een minimale weerstand. (Ongeveer bruikbaar voor 25 cm)

LET OP: voor jumpers op het moederboard of slecht functionerende knopjes op de afstandbediening kiest u deze Mesa zilverlijm.

Mesa Elektrolijm

De Mesa Electrolijm is een lijm die hecht op printplaten, glas, keramiek, de meeste kunststoffen etc. De stroomgeleidende lijm gebruikt u ook perfect voor uw achteruitverwarming alleen het blokje lijmt u nadien vast met bijvoorbeeld een industrielijm of epoxylijm, de Electro lijm heeft niet voldoende hechtkracht om permanent het blokje van de achteruitverwarming te bevestigen.

Gebruiksaanwijzing Mesa Elektrolijm, elektrisch geleidende lijm / stroomgeleidende lijm:

Mesa Elektrolijm is DE oplossing als er gebroken sporen zijn op printplaten of overal waar stroom doorheen moet, de weerstand is minder dan 0.02 Ohm tot maximaal 0.1 Ohm al na gelang de lengte en dikte van het gemaakte spoor.

Na gebruik het flesje goed afsluiten het is dan nog ongeveer 6 maanden houdbaar donker op kamertemperatuur.

LET OP GEVAAR! 

  • Licht ontvlambaar
  • Niet roken
  • Dampen niet inademen
  • Gemorste lijm gelijk met water en zeep verwijderen van de huid
  • Goed ventileren bij gebruik

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha
  • : 453
  • Model: Elektrolijm elektrisch geleidende lijm 2.6 ML
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 23,90
  • Excl. BTW: € 19,75

Tags: electrolijm, elektrolijm, stroomgeleidende, lijm, spoortjes, trekken, printplaten