Epoxylijm:

Epoxylijm wordt ook wel 2-componenten lijm genoemd. Het gaat hierbij om een zeer sterke lijmsoort die uithardt doordat twee delen gemengd worden. Dat maakt twee-componentenlijm uitermate geschikt voor vele toepassingen. Zo zijn verschillende producten in deze categorie bijvoorbeeld schok- en slagvast of zelfs onder water te gebruiken.

Besluit u Mesaproducts epoxylijm te kopen, dan profiteert u van diverse voordelen. Het belangrijkste is wel dat onze 2-componenten epoxylijm behoort tot de sterkste wereldwijd. Wellicht weet u dat er enorme verschillen zijn tussen de vele soorten die verkrijgbaar zijn, maar bij ons kunt u dus rekenen op de beste kwaliteit epoxylijm. Verder is het goed om op te merken dat we voor 2-componentenlijm een tweetal soorten onderscheiden. Allereerst kunt u bij ons terecht voor vloeibare epoxylijmen, zoals vloeibaar metaal of de universele epoxylijm industrie. Nieuw de Epoxylijm Industrie V2 speciaal om R.v.S. en Aluminium onderling of op harde kunststoffen te lijmen. Bovendien zijn wij ook hét adres voor kneedepoxy en kunt u bij ons dus kneedbaar metaal, kneedbaar aluminium en kneedbaar brons bestellen.

Bent u er niet zeker van welke 2-componenten epoxylijm u nodig heeft? Heeft u andere vragen over twee-componentenlijm kopen? Of wilt u graag meer informatie over onze producten? Bel ons dan gerust, stuur een E-Mail of gebruik de live chat.

Epoxylijm

Showing all 10 results

Show:

Epoxylijm is een 2 componentenlijm die uit 2 soorten bestaat:

Vloeibare vorm (de 2 componenten moeten gemengd worden nadat het uit de spuit gehaald wordt)

Kneedbare vorm (je knipt een stukje van de rol af en kneed tot het een egale massa is)

Beide soorten hebben hun eigen specifieke eigenschappen welke we hieronder zullen uitleggen.

Epoxylijm Industrie of Epoxylijm Industrie v2.

Het verschil tussen epoxylijmen is de samenstelling van de verharder die wordt gebruikt om Epoxylijmen te laten uitharden, Epoxylijm is een synthetische verbinding van een oligomeer (olie houdende stof, ook wel epoxy hars genoemd) en een verharder. (gemaakt van o.a. koolstof, waterstoffen meestal een ester). Door deze samenstelling laten de lijmen zich redelijk eenvoudig verwerken voor een optimaal lijm resultaat.

De Epoxylijm die wij verkopen is bestand tegen zuren, weersinvloeden, kan temperaturen hebben doordat het licht flexibel blijft van -40°C tot + 100°C (de epoxylijm V2) Of de gewone Epoxy Industrie van – 40 °c tot + 120 °C.

De verharder in de Epoxylijm V2 is speciaal ontwikkeld voor staalsoorten inclusief R.v.S. en harde kunststoffen. De verharder in de Epoxy Industrie is ook prima voor metalen maar is wat dunner dus kan ook prima met glasweefsel of koolstof weefsel (geen glasvezel matten) mengen waardoor met b.v. polyester een makkelijker te verwerken verbinding tot stand komt. De lijm hard uit doordat de verharder de Epoxylijm wat verwarmd en hierdoor onstaat en polymerisatie proces welke de verbindingen samenvoegt en uithard.

Wilt u de sterkst mogelijke verbinding tussen metaal + harde kunststoffen of metaal op metaal lijmen, kiest u voor de Epoxy V2, wilt u kunststof of polyester lijmen kiest u dan voor de Epoxylijm Industrie.

Kneedbaar Staal, Kneedbaar Aluminium of Kneedbaar Brons / Koper:

De Kneedbare epoxylijmen zijn thermohardende kunststoffen die uitharden door het te mengen met de verharder die erin verwerkt zit, de epoxylijm hard uit doordat het na menging verwarmd wordt door de samenstelling van de verharder. Het gebruik van deze soort epoxy is eenvoudig, een stukje afsnijden, kneden de gaten dichtstoppen of lijmen uit laten harden en. klaar.

Doordat de verharder va een andere samenstelling is als de verharder van de vloeibare epoxylijm hard deze ook onder water prima uit, het kan hogere temperaturen hebben (tot 300 °C en ook veel lagere temperaturen tot wel -100°C. Wel vervormen de kneedbare epoxylijmen als ze lang boven de 150 °C gebruikt worden, dit is dan ook niet aan te raden als het langdurig aan hoge hitte blootgesteld wordt, heeft u dus een reparatie aan uw uitlaat, oven of kachel? Kijkt u dan is bij de uitlaat en oven reparatie pasta (klik hier).

Epoxylijm goed verwerken:

Om met epoxylijmen een permanente en goede verbinding te krijgen let u op het volgende:

* De materialen moeten ontdaan zijn van stof, roest, loszittende deeltjes.

* De materialen moeten goed ontvet worden (Alcohol, Mesa ontvetter of pure aceton)

* U mengt de lijm op de aangegeven manier (zie etiket).

* Verwerkings temperatuur tussen de 7 °C en + 30 C

* Zorg dat u de materialen binnen de aangegeven verwerkingstijd goed positioneert, het is daarna niet meer los te krijgen dus u heeft 1 kans om het goed en permanent te lijmen.

Als het aan deze voorwaarden voldoet krijgt u een bijna onbreekbare verbinding.

Veilig werken met Epoxylijm:

1. Draag handschoenen.
2. Werk in een goed geventileerde ruimte.
3. Adem de dampen die vrijkomen niet in.
4. Komt er epoxylijm op de huid? Verwijder dit direct met water en zeep, 20% van de mensen heeft een allergie voor de harsen en daardoor kan het exceem veroorzaken.

Toch Epoxylijm verwijderen? Dit kunt u proberen.
Op metaal, steen en hout kunt u proberen de Epoxylijm te weken in Aceton, na een inweektijd van 30+ minuten zal de Epoxylijm langzaam zachter worden en u kunt het laagje voor laagje wegschrapen met een plamuurmes. Dit werkt niet op kunststoffen omdat de aceton de kunststoffen zal wegvreten, houd u hier rekening mee!

Op kunststoffen de vloeibare Epoxylijm verwijderen? Dit is bijna onmogelijk wat u kunt proberen is een koelspray te kopen bij b.v. de bouwmarkt, volg hierbij goed de gebruiksaanwijzing van de verpakking en houd kinderen en huisdieren uit de buurt, in sommige gevallen zal de epoxylijm wat broos worden en kunt u het lostikken met een hamer. (dit geld niet voor de kneedbare varianten)

Kneedbare epoxylijm verwijderen?Dit is helaas onmogelijk.

Waarom Epoxylijm van Mesa kopen?

Mesa verkoopt al meer dan 25 jaar vele soorten industriële lijmen en staat garant voor de hoogst mogelijke kwaliteit. We geven de beste service en alles is uit voorraad leverbaar, geen lange wacht tijden en in 99% van de gevallen vandaag voor 17 uur besteld, morgen in huis.

Mocht u nog vragen hebben?  Stuur een E-Mail (van 10-22.00 uur per mail meestal antwoord binnen een uur, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar).

Scroll To Top

Mijn winkelwagen

Close

No products in the cart.

Shopping Now

Login & Signup