Epoxylijm

Epoxylijm is een lijm die uit twee componenten bestaat: een hars en een verharder. Het is geschiktvoor het lijmen van verschillende materialen waaronder metaal, glas, keramiek, hout en kunststof.

We hebben de beste kwaliteit epoxylijm in ons assortiment.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste epoxylijm? Bekijk onze lijmwijzer.

Show Filters

Toont alle 13 resultaten

Show Filters

Toont alle 13 resultaten

Epoxylijm/ 2 componentenlijm:

Epoxylijm of twee componentenlijm heeft verschillende eigenschappen. Het hecht goed aan diverse materialen en creëert een sterke verbinding. Dit maakt epoxylijm een goede vervanging voor traditionele bevestigingsmiddelen zoals schroeven, spijkers en klinknagels.

Epoxylijm is geschikt voor het lijmen van metalen, kunststoffen, hout en zelfs beton. Deze lijm is chemisch resistent, heeft een goede weerstand tegen water en is na Epoxylijm uitharding hittebestendig. Bovendien is epoxylijm goed bestand tegen trillingen en schokken. Dit maakt het geschikt voor het repareren van gebroken voorwerpen.

Bestel voor 22 uur, dan heeft u de 2 componentenlijm de volgende dag in huis. We bieden diverse betalingsopties. U ontvangt maar liefst 12 maanden garantie op al onze lijmen.

Eigenschappen van Mesaproducts epoxylijm

Bevat geen oplosmiddelen

Zeer krachtige hechting

Uitstekende watervastheid

Eenvoudig aan te brengen en te verwerken

Hardt pas uit na het aanbrengen

Geschikt voor verschillende toepassingen

Toepassingen van epoxylijm

Epoxylijm wordt ook wel tweecomponentenlijm genoemd. Deze benaming is te danken aan de twee componenten die vermengd worden. Dit gebeurt altijd in de juiste verhouding, zodat er een chemische reactie plaatsvindt. Deze reactie creëert een sterke en duurzame verbinding. Het mengen van de twee componenten activeert de verharder. Als gevolg hiervan start het uithardingsproces. Dit geeft u voldoende tijd om epoxylijm te verwerken. Het wordt veel toegepast in de bouw, industrie, modelbouw en in de kunstwereld. Het is ook geschikt voor het dichten van scheuren en gaten, het coaten van oppervlakken en het verlijmen van diverse materialen.

Epoxylijm Industrie of Epoxylijm Industrie V2

We hebben twee soorten epoxylijm in ons assortiment. Het verschil tussen deze twee zit hem in de samenstelling van de verharder die de lijm uit moet laten harden. Epoxylijm is een synthetische verbinding van epoxyhars in combinatie met een verharder. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de samenstelling van deze stoffen.

Epoxyhars: ook wel oligomeer genoemd. Dit is een oliehoudende stof met een scheikundige verbinding.

Verharder: bestaat uit onder andere koolstof, waterstoffen en meestal een ester. Dit laatste is een chemische koolstofverbinding.

Dankzij deze samenstelling laten de lijmen zich eenvoudig mengen en verwerken. Epoxylijm Industrie is geschikt voor het lijmen van verschillende materialen. Epoxylijm Industrie V2 is extra sterk.

Eigenschappen van onze epoxylijmen

We verkopen alleen kwalitatieve epoxylijmen. Deze zijn goed bestand tegen:

Zuren

Weersinvloeden

Extreme temperaturen

De lijm is licht en flexibel en kan extreme temperaturen aan. De volgende temperatuurgrenzen zijn voor de epoxylijmen acceptabel:

-40°C tot + 100°C (Epoxylijm Industrie V2)

-40 °c tot + 120 °C (Epoxylijm Industrie)

De Epoxylijm V2 is voorzien van een verharder die speciaal ontwikkeld is voor staalsoorten, inclusief RVS en harde kunststoffen. De Epoxylijm Industrie is goed te mengen met glasweefsel of koolstofweefsel (geen glasvezel matten). Met behulp van bijvoorbeeld polyester komt er makkelijker een verbinding tot stand. De lijm hardt uit doordat de verharder de epoxylijm verwarmt. Hierdoor ontstaat een polymerisatie proces die de verbindingen samenvoegt en uithardt.

Voor het lijmen van metaal + harde kunststoffen of metaal op metaal, raden we de Epoxylijm Industrie V2 metaallijm aan. Deze heeft de hoogste stevigheid. Wilt u kunststof of polyester lijmen? Kies dan voor de Epoxylijm Industrie.

Speciaal voor het lijmen van rubber op rubber of rubber op metaal/aluminium hebben we de rubberlijm Black Cyano in ons assortiment.

Kneedbare epoxylijmen van Mesaproducts

 • Werken met epoxylijm biedt veel voordelen. Het staat bekend om zijn uitstekende hechting en hoge treksterkte. Maar ook de duurzaamheid en eenzijdigheid. Onze kneedbare epoxylijmen harden pas uit wanneer de lijm met de verharder gemengd wordt.

  Het gebruik van kneedbare epoxylijm is zeer eenvoudig. Snijd een stukje af, kneed dit en maak hier het gat mee dicht, of lijm de materialen met elkaar. Uit laten harden en de klus is voltooid.

  Gebruik onder water

  Onze kneedbare epoxylijmen hebben een andere samenstelling dan de verharder van onze vloeibare epoxylijm. Hierdoor hardt deze ook onder water zeer goed uit. Bovendien kan de lijm zeer hoge temperaturen verdragen (tot 300 °C en ook veel lagere temperaturen tot wel -100°C).

  Kneedbare epoxylijmen kunnen vervormen wanneer ze langdurig aan temperaturen boven de 150 °C worden blootgesteld. De kneedbare epoxylijm is dus niet geschikt voor langdurige blootstelling aan dit soort temperaturen.

Tips voor het goed verwerken van epoxylijm

Met epoxylijm realiseert u een permanente en stevige verbinding. Hierbij is het belangrijk om de volgende tips na te leven:

Maak de te verlijmen materialen schoon en haal stof, roest en loszittende deeltjes weg.

Ontvet de oppervlakken met behulp van alcohol, pure aceton of Mesa ontvetter.

Meng de lijm op de aangegeven manier. Op het etiket van het artikel staan de aanwijzingen.

Verwerk de epoxylijm in een omgevingstemperatuur van 7 °C tot maximaal 30 °C.

Positioneer de materialen binnen de aangegeven verwerkingstijd. Houd er rekening mee dat de lijm hierna niet meer los te krijgen is.

Met het opvolgen van deze tips ontstaat er een sterke en duurzame verbinding tussen twee componenten.

Om met epoxylijmen een permanente en goede verbinding te realiseren, dient u te letten op het volgende:

 • De materialen moeten ontdaan zijn van stof, roest, loszittende deeltjes.
 • De materialen moeten ontvet worden (door middel van alcohol, Mesa ontvetter of pure aceton)
 • U moet de lijm op de aangegeven manier mengen (zie etiket van het artikel dat u heeft besteld).
 • Verwerkingstemperatuur tussen de 7 °C en + 30 C
 • Zorg dat u de materialen binnen de aangegeven verwerkingstijd goed positioneert. De lijm is hierna niet meer los te krijgen, u heeft dus één kans om goed en permanent te lijmen.

Als u deze tips opvolgt, krijgt u een zeer sterke en duurzame verbinding tussen twee componenten.

Epoxylijm verkeerd aangebracht?

Soms wordt epoxylijm verkeerd aangebracht, of zijn de materialen niet goed gepositioneerd. Het kan lastig zijn om de epoxylijm te verwijderen. Onderstaande tips helpen bij het oplossen van dit probleem.

Epoxylijm verkeerd aangebracht op metaal, steen of hout

Week de epoxylijm in Mesa epoxylijm verwijderaar. Na een inweektijd van 30 minuten (of langer) wordt de lijm zachter.

Neem een plamuurmes en schraap de lijm laagje voor laagje weg.

Epoxylijm verkeerd aangebracht op kunststof

Gebruik nooit aceton om epoxylijm van kunststof te verwijderen. Aceton tast kunststof aan.

Vloeibare epoxylijm op kunststof kan soms verwijderd worden met een koelspray. Deze spray is verkrijgbaar bij bouwmarkten. Spuit wat koelspray op de epoxylijm. Hierdoor wordt deze broos. Tik de lijm voorzichtig met een hamer los.

Kneedbare epoxylijm verwijderen

Het is helaas niet mogelijk om verkeerd aangebrachte kneedbare epoxylijm te verwijderen. Schuren is de enige oplossing.

Veilig werken met epoxylijm

Epoxylijm heeft een langere uithardingstijd dan anderen lijmen. Dit maakt het ideaal voor projecten waarbij meer tijd nodig is om de materialen te positioneren. Wel is het belangrijk om veilig met epoxylijm te werken. Een goede ventilatie is onmisbaar: tijdens het gebruik van epoxylijm komen dampen vrij. Deze dampen hebben irriterende eigenschappen.

Hieronder onze aanbevelingen om veilig met epoxylijm te werken.

Werk in een goed geventileerde ruimte

Draag beschermende kleding zoals een schort, lange mouwen en handschoenen

Gebruik eventueel een veiligheidsbril

Adem de dampen die vrijkomen niet in

Werk met kleine hoeveelheden

Houd de werkplek schoon

Het is belangrijk dat de huid niet in contact komt met epoxylijm. Gebeurt dit toch, spoel dan onmiddellijk met veel water en zeep. Ongeveer 20% van de mensen heeft een allergie voor de harsen die in epoxylijmen voorkomt. Direct huidcontact kan eczeem veroorzaken.

Waarom epoxylijm bij Mesaproducts kopen?

Mesa is gespecialiseerd in de verkoop vele soorten industriële lijmen. Dit doen we al meer dan 25 jaar. We staan garant voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Alle producten zijn uit voorraad leverbaar.

Bovendien zit er geen lange wachttijd op onze epoxylijm producten. Bestel voor 22:00 uur, dan heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis.

Heeft u vragen over onze producten, stuur dan een e-mail op werkdagen beantwoorden we e-mails meestal binnen een uur.

Onze voordelen

Mesaproducts epoxylijm kopen? We bieden een uitstekende service en kwaliteit.

Onze tweecomponenten epoxylijm behoort tot de sterkste en meest kwalitatieve lijm wereldwijd.

Ons assortiment bestaat uit vloeibare epoxylijm, vloeibaar metaal of de universele epoxylijm industrie én Epoxylijm Industrie V2. Deze laatste is geschikt voor het lijmen van RVS, aluminium of harde kunststoffen.

We zijn hét adres voor kneedbaar epoxylijm, kneedbaar metaal, kneedbaar aluminium en kneedbaar brons.

Twijfel u over welke tweecomponenten epoxylijm u nodig heeft? Heeft u vragen over tweecomponentenlijm kopen? Of wilt u meer informatie over onze producten zoals pvc-lijm? Bel of WhatsApp ons.