Epoxy lijm kopen

Epoxylijm, vaak ook wel twee componenten lijm genoemd, is uitermate geschikt voor verschillende ondergronden en doeleinden. Het is een ideale vervanging voor traditionele bevestigingsmiddelen zoals schroeven en klinknagels. Tweecomponenten epoxylijm is te gebruiken op metaal, harde kunststoffen, pvc, aluminium, staal, hout, beton en verschillende andere materialen. Bovendien is de lijm chemisch resistent en hittebestendig na het uitharden. Het product is sneldrogend en zeer gemakkelijk in gebruik.

Show Filters

Showing all 14 results

Show Filters

Showing all 14 results

Bij Mesaproducts vindt u een ruim assortiment aan verschillende soorten epoxy lijm. Onze diverse lijmen zijn ontworpen op specifieke kenmerken van het materiaal waarop u lijmt. Daarom worden de verschillende eigenschappen van onze 2 componenten lijmen per lijmsoort benoemd.

Eigenschappen van twee componenten lijm

Twee componenten lijm heeft diverse verschillende voordelen. Deze behandelen we graag:

– De lijm is waterbestendig en uitermate geschikt tegen extreme temperaturen;
– De componenten lijm heeft een sterke hechting binnen een korte verwerkingstijd;
– Gemakkelijk overschilderbaar;
– Transparant van kleur;
– Onze componenten lijm bevat geen oplosmiddelen.

Kneedbare epoxylijm

Al onze kneedbare epoxylijmen zijn zeer wendbaar door thermohardende kunststoffen die pas uitharden als de lijm met de verharder gemend wordt. Het gebruik van deze soort epoxylijm is zeer eenvoudig: Ontvetten, een stukje afsnijden, kneden, de gaten dichtstoppen of lijmen, uit laten harden klaar is kees.

Doordat de verharder van onze kneedbare epoxylijmen van een andere samenstelling is dan de verharder van onze vloeibare epoxylijm, hard deze ook zeer goed uit onder water. Bovendien kan de lijm zeer hoge temperaturen verdragen (tot 300 °C en ook veel lagere temperaturen tot wel -100°C). Mogelijk vervormen de kneedbare epoxylijmen als ze langdurig boven de 150 °C gebruikt worden. De lijm is dus ook niet geschikt voor klussen waarbij het langdurig aan hoge hitte blootgesteld wordt.

Tips voor het goed verwerken van epoxylijm

– De materialen moeten ontdaan zijn van stof, roest, loszittende deeltjes.
– De materialen moeten ontvet worden (door middel van alcohol,
– U moet de lijm op de aangegeven manier mengen (zie etiket van het artikel dat u heeft besteld).
– Verwerkingstemperatuur tussen de 7 °C en + 30 C
– Zorg dat u de materialen binnen de aangegeven verwerkingstijd goed positioneert. De lijm is hierna niet meer los te krijgen, u heeft dus één kans om goed en permanent te lijmen.

Epoxylijmverwijderaar

Epoxylijm is in principe lastig te verwijderen. Dit komt doordat de lijm zo sterk is dat de hechting lastig te doorbreken is. Tot voor kort was het enkel mogelijk om de lijm mechanisch te verwijderen. Met de epoxylijmverwijderaar van Mesaproducts is het toch mogelijk om de epoxylijm te verwijderen. Het product is door onszelf ontwikkeld en heeft een zeer hoge werking om gelijmde objecten los van elkaar te krijgen.

Het is een uniek product dat door Mesaproducts is ontworpen en daarom uitermate geschikt is voor onze epoxylijmen.

De epoxy lijm van Mesaproducts is bestand tegen:

– Zuren;
– Weersinvloeden;
– Extreme temperaturen.

Epoxy lijm nodig?

Met epoxylijm maakt u het verlijmen van diverse producten een stuk eenvoudiger. Epoxy lijm is gemakkelijk te gebruiken op materialen als metalen, steen, beton, hout en aluminium. Door de sterke hechtingskracht is de lijm bestand tegen vrijwel alle weersinvloeden. Het product is vrijwel volledig waterbestendig en wordt niet voor niets regelmatig gebruikt in diverse branches.

Na het uitharden is de epoxylijm volledig overschilderbaar, waardoor de lijm ideaal te gebruiken is in de bouw.

Twee componenten lijm bestellen bij Mesaproducts

2 componenten lijm is uitermate geschikt voor zowel doe-het-zelf werk, als professionele klussen. Dankzij de verharder in de epoxylijm is het mogelijk om diverse materialen te verlijmen.

Bij Mesaproducts bestelt u eenvoudig en snel in onze overzichtelijke webshop. Dankzij onze populaire filters kunt u eenvoudig filteren op de gewenste artikelen. Navigeer het gewenste product naar uw winkelmandje en reken uw bestelling gemakkelijk en snel af. Binnen een aantal werkdagen, vaak zelfs nog de volgende dag, ontvangt u uw bestelling netjes bij u op de mat. Daar kunt u van op aan.