✔ Voor 22:00 besteld volgende dag geleverd

✔ Boven 59 Gratis verzending en België boven 89,- euro gratis verzending!

Hoe verwijder je secondelijm?

Er zijn behoorlijk wat remedies te vinden voor het verwijderen van secondelijm van de huid of andere materialen. De een wat onschuldiger dan de ander. Zo worden zeep, wasmiddel en margarine als potentiële hulpmiddelen genoemd. Helaas is dit soms niet voldoende om de secondelijm volledig te verwijderen. Voor het oplossen van hardnekkige lijmvlekken neigt men dan ook snel naar middelen gebaseerd op aceton, zoals nagellakremover. Dit wordt vaak als oplossing gegeven, omdat aceton de werkzame stoffen in secondelijm (cyanoacrylaat) afbreekt. Hoewel aceton best effectief kan zijn als het gaat om secondelijm verwijderen, heeft het ook een aantal belangrijke nadelen. Het grootste nadeel is dat aceton de ondergrond erg kan beschadigen. Zo kan het rubber of overige lijmlagen aantasten. Bovendien zorgt het gebruik van aceton op de huid snel voor een geïrriteerde huid, dus wordt het vanzelfsprekend afgeraden voor mensen met een gevoelige huid.

Secondelijm verwijderaar van Mesaproducts. 

De enige secondelijm verwijderaar die secondelijmen veilig en snel oplost als ze al dagen of maanden uitgehard zijn zonder de materialen aan te tasten met uitzondering van watergedragen lakken en verven. 

Mesa secondelijm verwijderaar bevat geen aceton waardoor het gevaar voor oplossen van kunststoffen en laklagen op bv laminaat een aanrechtblad niet aanwezig is. De secondelijm verwijderaar is op bijna alle materialen veilig te gebruiken, andere oplossingen die soms werken vindt u hieronder beschreven.

Eenvoudig en veilig secondelijm oplossen

Een veiligere manier voor het verwijderen van secondelijm is een hiervoor speciaal ontworpen secondelijm verwijderaar. Een dergelijke lijmverwijderaar kan alle soorten secondelijm oplossen en is tevens geheel acetonvrij. Dit product kunt u gebruiken op verkeerd gelijmde delen of geknoeide lijm. Daarnaast is het geschikt om secondelijm te verwijderen van kleding, meubels, het aanrecht en vele andere materialen.

Hoe verwijder je secondelijm van diverse materialen?

Maar hoe los verwijder je secondelijm? Dat is voornamelijk afhankelijk van de materiaalsoort. Daarom volgen hieronder per materiaal instructies voor het verwijderen van secondelijm.

Secondelijm verwijderen kleding

Hoe krijg je verwijder je secondelijm uit kleding? Dit is een vraag die velen zich wel eens hebben gesteld. Secondelijm verwijderen uit kleding is niet eenvoudig en vraagt dan ook om een speciale aanpak. Het is belangrijk om het kledingstuk niet direct in de wasmachine te wassen, omdat de lijm zich dan aan het kledingstuk hecht. Daarnaast is het zaak om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Zo vergroot u immers de kans dat u erin slaagt de secondelijm te verwijderen van uw kleding.

Secondelijm verwijderen uit kleding met aceton?

U kunt eerst proberen de secondelijm uit uw kleding te verwijderen door voorzichtig met een mesje of krabbertje de meeste lijm van het oppervlak te krabben. Vervolgens kunt u met aceton voorzichtig de secondelijm resten verwijderen. Pas hierbij wel op dat de aceton alleen op de lijmresten komt en niet op de kleding zelf. Dat zorgt in de meeste gevallen namelijk voor witte vlekken. Bovendien kunt u aceton enkel gebruiken op kleding gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals wol of zijde. Mocht dit middel niet effectief zijn of mocht u het niet vertrouwen, dan kunt u altijd nog uw kleding naar de stomerij brengen.

Effectiever secondelijm verwijderen uit kleding

Een effectievere en veiligere manier om secondelijm uit uw kleding te verwijderen, is door een Mesa secondelijm verwijderaar te gebruiken. Deze is immers niet op basis van aceton en dus niet schadelijk voor uw kleding. Door een paar druppels Mesa lijmverwijderaar aan te brengen op de lijm (niet de kleding!) en deze enkele minuten in te laten werken, wordt de lijm stroperig en kunt u deze gemakkelijk verwijderen. Dat kan bijvoorbeeld met een krabbertje of tandenborstel. Op deze manier beschermt u uw kleding en kunt u deze na het verwijderen van de secondelijm dus weer zonder problemen aan!

Hoe verwijder je secondelijm van metaal

Secondelijm verwijderen van metaal en andere gladde oppervlakken kan nogal een uitdaging zijn. Het is namelijk zeker niet gemakkelijk. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen, zoals voorzichtig met uw nagels of een krabbertje proberen de secondelijm te verwijderen. Omdat het een glad oppervlak betreft, kan dit al voldoende zijn. Mocht dit toch niet werken, dan kunt u proberen de lijmplek los te weken door er een aantal uur een vochtige doek met afwasmiddel op te leggen. Als dit ook niet werkt, kunt u voorzichtig proberen de secondelijm op te lossen met een doek gedrenkt in aceton. Dit is echter wel een risico, aangezien vaak ook de lak of verf wordt verwijderd.

Mocht u niet het risico willen lopen ook de lak of verf van het oppervlak te halen, dan kunt u het beste met een lijmverwijderaar de secondelijm verwijderen van het metaal. Een dergelijk product zal het onderliggende oppervlak immers onaangetast laten. Belangrijk is wel dat u voorzichtig te werk gaat en het product alleen op de lijm aanbrengt, en niet op het metaal zelf.

Hoe verwijder je secondelijm van plastic

Secondelijm verwijderen van plastic of kunststof oppervlakken, zoals een tafel of elektronica is een lastige opgave. Dat komt omdat veel methoden voor het verwijderen van secondelijm de ondergrond aantasten. U kunt proberen de lijm van het plastic af te wrijven, of, mocht dit niet werken, voorzichtig met een mesje de lijm eraf proberen te krabben. Dit kost wel enige moeite, omdat het grote precisie en voorzichtigheid vereist. U wilt immers niet het onderliggende oppervlak beschadigen!

Andere manieren om secondelijm te verwijderen van plastic

Als de bovenstaande manier niet werkt, kunt u altijd nog proberen de lijm van het plastic te verwijderen door het te laten weken met een natte doek en zeep. Een drastischere methode is het gebruik van ontsmettingsalcohol. Dep voorzichtig met een doek gedrenkt in ontsmettingsalcohol op de lijmvlek en probeer zo de secondelijm op te lossen. Ga vervolgens met een vochtige doek over de lijm om deze los te krabben. Omdat ontsmettingsalcohol vlekken kan achterlaten op het plastic, is het van belang dit eerst te testen op een minder opvallende plek.

Hoe verwijder je secondelijm veilig van kunststof

Daarnaast kunt u ook voor de veilige methode kiezen, namelijk voor een van onze lijm hulpmiddelen. Door middel van een seconden lijmverwijderaar kunt u eenvoudig de secondelijm verwijderen van het kunststof. Omdat dit hulpmiddel 100% acetonvrij is, zal deze het onderliggende oppervlak niet of nauwelijks aantasten.

Secondelijm verwijderen overige materialen

Naast de eerder beschreven methoden voor het verwijderen van secondelijm, zoals de lijm verwijderen met een mesje of krabbertje, de lijm weken met een doek met zeep of het het gebruik van aceton, zijn er nog een aantal andere manieren die u kunt gebruiken. Die manieren kunnen effectief zijn voor andere materialen. Denk hierbij aan secondelijm verwijderen van glas, tafels en hout.

Citroensap

Mocht u tegen het gebruik van aceton zijn, kunt u ook een wat natuurlijker middel gebruiken: citroensap. Het gebruik van citroensap kan zeer succesvol zijn, omdat het zuur van de citroen ervoor zorgt dat de secondelijm oplost.

Minerale olie

Mocht u een ongeverfd oppervlak hebben dat u wilt behandelen, dan kunt u ook proberen de secondelijm te verwijderen door middel van minerale olie. Met een doek wrijft u de olie op de vlek totdat deze los begint te laten. Met zeep en water kunt u vervolgens het oppervlak weer reinigen en vetvrij maken. Deze methode werkt met name goed bij secondelijm verwijderen van (onbehandeld en ongeverfd) hout.

Schuurpapier

In sommige gevallen kan het wegschuren van de secondelijm ook een uitkomst zijn. Plak het omliggende oppervlak af met tape en schuur net zolang tot de secondelijm is verdwenen. Daarna zult u deze plek waarschijnlijk wel weer moeten verven of behandelen om het in de oorspronkelijke staat te krijgen.

Conclusie: Mesa secondelijm verwijderaar is het effectiefst

Mocht u niet zoveel moeite willen doen en beschadigingen willen voorkomen, dan is het gebruik van een lijmverwijderaar de beste oplossing. Deze is immers niet alleen speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van secondelijm, maar zal bovendien uw onderliggende oppervlak niet beschadigen. We kunnen daardoor dus alleen maar concluderen dat dit een zeer effectief middel is.

De secondelijm verwijderaar is ook te bestellen via bol.com

2 comments

  1. […] Hoe verwijder je secondelijm? – Mesaproducts […]

  2. […] Secondelijm is een krachtige en sneldrogende lijm die vaak wordt gebruikt bij huishoudelijke reparaties. Helaas kan het ook gemakkelijk op kleding terechtkomen en voor vervelende vlekken zorgen. Het verwijderen van secondelijm van kleding kan een uitdaging zijn, maar het is mogelijk met de juiste aanpak en enkele eenvoudige huishoudelijke middelen. In dit artikel zullen we verschillende methoden bespreken om secondelijm effectief van kleding te verwijderen. […]

Geef een antwoord
error: Beveiligde content !!
Wat onze klanten zeggen
834 beoordelingen
Vragen?