Metaal lijmen, vullen of repareren met Mesa kneedbaar staal 56 gram

Metaal lijmen, vullen of repareren met Mesa kneedbaar staal 56 gram

Kneedbaar staal van Mesa is een eenvoudig te verwerken epoxy gevuld met metaaldeeltjes. 

Doordat het metaal kneedbaar is, is het eenvoudig te gebruiken en geschikt voor verschillende type reparatiewerkzaamheden. U kunt het staal namelijk gebruiken om onder andere metalen aan elkaar te lijm of gaten te vullen en af te dichten.

Wat is kenmerkend voor Mesa kneedmetaal?

Kneedbaar staal is en epoxylijm en voor verschillende reparaties inzetbaar. Verder is het product temperatuurbestendig tussen -100 ºC tot ongeveer + 300 ºC. Het kneedbaar metaal is hittebestendig, maar dan wel voor een korte periode. Bij temperaturen boven de 180 ºC wordt het materiaal geleidelijk zacht en kan het licht verkleuren. Na een afkoelperiode neemt het kneedmetaal zijn vaste vorm echter weer aan. Belast het dus niet te lang met extreme hitte. Een andere reden om kneedbaar staal te kopen, is omdat het ook op vochtige plekken en zelfs onder water gebruikt kan worden. Het product wordt immers gewoon hard onder water, zodat u uw radiator of vijver niet leeg hoeft te maken.

Waar wordt kneedbaar staal het meest voor gebruikt?

U kunt kneedbaar metaal van Mesa gebruiken om metalen aan elkaar te lijmen of om gaten te vullen en af te dichten. Enkele voorbeelden zijn het dichten van gaten in een oliecarter, motorblok, accubak, benzinetank of in de carrosserie van een auto of caravan. Omdat het kneedbaar metaal ook onder water te gebruiken is, is het repareren van boten, leidingen en radiatoren geen enkel probleem. Heeft u ten slotte een verkeerd of te groot gat geboord? Dan kunt u kneedbaar metaal kopen om het op te vullen!

Gebruiksaanwijzing van kneedbaar metaal:

  1. Om te beginnen, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid kneedbaar staal af te snijden of knippen.
  2. De tweede stap is het kneden van het metaal. Kneed het metaal totdat er een gelijkmatige kleur ontstaat en het materiaal warmer wordt. Alleen op deze manier zorgt u voor een optimale werking van het kneedmetaal.
  3. De derde stap is het aanbrengen en stevig aandrukken van het metaal op de plek die gerepareerd moet worden. Laat het kneedbaar metaal 45 minuten uitharden. Na 2 uur uitharding is het mogelijk om te schuren, te boren of er overheen te schilderen.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha
  • : 8647
  • Model: Kneedbaar metaal 56 gram
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 15,98
  • Excl. BTW: € 13,21

Beschikbare opties:

Tags: lekkage, repareren, lijmen, kneedbaarstaal