Shopping Cart

0

0

Plastic lijmen een vak apart

Plastic lijmen lijkt soms eenvoudig maar er zijn zoveel soorten plastic dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Plastic zoals PVC, ABS, Lexaan zijn “eenvoudig ” te lijmen met de industrielijmen, gaat het echter om “vettige” plasticsoorten zoals polythyleen of polypropyleen, deze soorten dienen voorbehandeld te worden met een primer, b.v. de Mesa PE/PP primer, deze primer werkt in 90% van alle gevallen op de harde soorten, folie en schuimsoorten zijn nooit te lijmen met een acrylaatlijm. (Dubbelzijdig plakband werkt soms goed)

PE, PP lijmen is eenvoudig met de lijmset.

Polyethyleen wordt veel gebruikt in kinderspeelgoed, tuinstoelen, kunststof delen van scooter’s  etc. Vaak kan je het verschil niet zien en als je dan een goede lijm gekocht hebt wil het helaas toch even niet, daarom hebben we 2 soorten lijmset’ s gemaakt die in 99% van alle gevallen de kunststoffen prima lijmen, de plastic lijmset binnenshuis (Waterbestendig) en de plastic  lijmset buitenshuis (watervast). Met beide lijmset’s  ( via de link te bestellen) lijmt u 99% van alle plastic soorten.

Nog moeilijker wordt het indien u plastic op b.v staal, en RVS wilt lijmen, hiervoor kunt u het beste de set buitenshuis pakken, deze bevat een dikkere lijm die net even wat meer body heeft dan gewone industrielijmen/secondelijmen en daardoor in ale gevallen een veel beter resultaat zal geven. Ook kunt u natuurlijk onze lijmwijzer industrielijmen raadplegen, komt u er niet uit of heeft u nog vragen? stuurt u ons gerust een E-Mail. Met onze jarenlange ervaring kunnen we u zeker goed op weg helpen.

NIEUW EEN LIJM DIE ALLE KUNSTSTOFFEN LIJMT!

NIEUW in ons assortiment, PE, PP, PET, LDPE lijm een 2 componenten Hybride lijm zonder primer eenvoudig lijmen van ALLE moeilijke kunststoffen op elkaar of op aluminium, staal, pvc, ABD, Hout metalen etc.

Mesaproducts Almelo al meer dan 25 jaar ervaring met lijmproblemen.

Leave a Reply
0
0
0
0
error: Beveiligde content !!
Open chat
Vragen?