✔ Voor 22:00 besteld volgende dag geleverd

✔ Boven 59 Gratis verzending en België boven 89,- euro gratis verzending!

Secondelijm verwijderen van pvc-vloer, laminaat of andere vloeren

Secondelijm op de vloer geknoeid? Het stofje cyanoacrylaat in de lijm droogt snel op wanneer het met lucht in contact komt. De lijm wordt hard en je krijgt het niet van de vloer. Wil je secondelijm verwijderen van een pvc-vloer, laminaat of een ander type vloer? Zorg dat je dit op een veilige manier doet. Veel ‘huismiddeltjes’ brengen schade aan de vloer toe.

Kleine lijmresten van de vloer verwijderen

Vaak wordt geadviseerd om kleine lijmresten met nagellakremover weg te halen. Wees hier voorzichtig mee want aceton is een agressief product. Het kan blijvende schade aan je vloer toebrengen, al helemaal wanneer je dit lang in laat intrekken. Juist dat lang intrekken is bij uitgeharde secondelijm nodig.
Soms helpt het om het lijmstolsel met een vlijmscherp mesje af te snijden. Er zal echter altijd een kleine plek zichtbaar blijven.

Wanneer de lijm nog maar net op de vloer ligt

Een druppeltje secondelijm gemorst dat vers op de vloer ligt? Wanneer je dit direct weghaalt is de schade te beperken. Neem een klein beetje nagellakremover en breng dit met een doek voorzichtig op de plek aan. Hierna met een vochtige doek goed navegen.
Zorg dat nagellakremover of aceton niet te lang met de vloer in aanraking komt, en het liefst helemaal niet. Daarom is deze methode alleen geschikt wanneer de lijm nog niet hard is geworden.

Ingedroogde secondelijm verwijderen van pvc-vloer of laminaat

Gaat het om secondelijm die al enige tijd ligt, dan is dit herkenbaar als een hard laagje of een verdikking. Het is niet aan te raden om dit met aceton of andere bijtende middelen te lijf te gaan. Niet alleen vanwege mogelijke schade, ook omdat aceton bij ingedroogde secondelijm onvoldoende werkt. Gebruik hiervoor Mesa lijmverwijderaar, ideaal voor het veilig en effectief verwijderen van geknoeide secondelijm en industrielijm.
Deze lijmverwijderaar bevat geen aceton en is hierdoor veilig voor pvc-vloeren en laminaatvloeren.
Het verwijdert niet alleen secondelijm en industrielijn maar ook kauwgum en de plakker resten van stickers.

Secondelijm verwijderen van pakketvloer

Een parketvloer heeft een prachtige en natuurlijke uitstraling, maar moet met zorg worden behandeld. In wateroplosbare lijmresten verwijder je eenvoudig met wat water. Gaat het om secondelijm, dan kun je het beste met een lijmverwijderaar werken. Mesa is hier een goede keuze in.
Breng één of meer druppeltjes op de secondelijm aan. Ga secuur te werk, zodat er geen
lijmverwijderaar op de parketvloer terechtkomt. Eventueel eerst het gebied rondom de secondelijm afplakken, zodat er bij eventueel morsen niks met de parketvloer in aanraking komt.
De lijmverwijderaar moet enkele minuten inwerken. Het product maakt de secondelijm stroperig waardoor het makkelijk kan worden verwijderd. Zonder schade aan de parketvloer achter te laten.

Maak na het verwijderen van secondelijm de vloer goed schoon, om er zeker van te zijn dat er geen product achterblijft.

Lijm uit vloerbedekking of tapijt halen

Zit er lijm op of in de vloerbedekking of een tapijt? De meeste soorten lijm verwijder je met een beetje alcohol. Test dit altijd eerst op een onopvallende plek uit.
Mesa lijmverwijderaar haalt moeiteloos secondelijm uit vloerbedekking of tapijt. Kijk eerst naar het materiaal van de vloerbedekking of het tapijt. Dit mag geen synthetische vezels bevatten. Breng de lijmverwijderaar voorzichtig op de uitgeharde secondelijm aan, zonder te morsen. Neem een oude tandenborstel of een ander klein borsteltje en verwijder hier de stroperige lijm mee.
Dep de vloer hierna goed droog en controleer of alle lijmresten weg zijn. De behandeling eventueel herhalen.
Bestel Mesa secondelijmverwijderaar eenvoudig en snel. Mesaproducts, de lijmwinkel! Vandaag vóór 16 uur besteld, morgen in huis.

Kan secondelijm de vloer beschadigen?

Secondelijm is bedoeld om twee oppervlakken aan elkaar te hechten. De stoffen en secondelijm brengen geen schade aan oppervlakken toe. Dus ook niet aan vloeren. Wanneer deze lijmsoort op de pvc-vloer, laminaat, parket of tapijt terechtkomt, zal dit niet voor blijvende schade zorgen.
Secondelijm verwijderen met agressief bijtende middelen kan juist wel schade toebrengen. Daarom is het belangrijk om voor een effectieve en veilige methode te kiezen. Daarnaast is het raadzaam om voorzorgsmaatregelen te nemen. Probeer het gebied rondom de gemorste secondelijm af te dekken,
zodat de vloer zeker niet beschadigd raakt.

Bestel hier uw secondelijm verwijderaar

error: Beveiligde content !!
Vragen?