Aluminium lijmen, opvullen of repareren met Mesa kneedbaar aluminium 56 gram

Aluminium lijmen, opvullen of repareren met Mesa kneedbaar aluminium 56 gram

Kneedbaar aluminium:

Kneedbaar aluminium is uitermate geschikt om aluminium te lijmen, op te vullen of te repareren. Bij kneedbaar aluminium van Mesa gaat het om een stick van 54 gram waar u telkens een stukje van afsnijdt. Vervolgens is het een kwestie van kneden tot het goed gemengd is, waarna u het eenvoudig aan kunt brengen. Kneedbaar aluminium lijmt of vult extreem goed in slechts 45 minuten tijd. Bovendien hoeven de materialen niet droog te zijn om kneedbaar aluminium te gebruiken. Sterker nog, dit product lijmt zelfs onder water. Hierdoor is een gat in de radiateur bijvoorbeeld te dichten zonder dat het water eruit hoeft. Kortom: makkelijk, snel én sterk!

Waar wordt kneedbaar aluminium meestal voor gebruikt?

Kneedbaar aluminium van Mesa is gemakkelijk en snel te verwerken epoxylijm, en ideaal voor het lijmen, repareren, afdichten en opvullen van aluminium. Ook voor andere metalen is kneedbaar aluminium overigens erg geschikt. Denk daarbij onder andere aan gietijzer en smeedijzer. Hierdoor kunt u kneedbaar aluminium kopen voor diverse reparaties in en rondom het huis én aan auto’s, boten en caravans. Het product kan onder andere gebruikt worden voor lekkende waterleidingen, radiatoren en water- en benzinetanks, maar ook voor scheuren in metaal, steen, beton, hout, keramiek, porselein en diverse kunststoffen.

Waar is kneedbaar aluminium nog meer geschikt voor?

Naast het bovenstaande is kneedbaar aluminum het ideale middel voor het opvullen van verkeerd geboorde gaten, het gladmaken van lasnaden en het repareren van scheurtjes in gegoten metalen. Het product is lichtgrijs van kleur en heeft een zeer goede hechting op aluminium. U kunt ook kneedbaar aluminium kopen om het te gebruiken op andere metalen en vele kunststoffen of om delen aan elkaar te lijmen. Ten slotte is kneedbaar aluminium al na 60 minuten te schuren en volledig overschilderbaar.

Is kneedbaar aluminium hittebestendig?

Bovendien is het goed om te weten dat kneedbaar aluminium hittebestendig is. De temperatuurbestendigheid loopt namelijk van -100 ºC tot ongeveer +180 ºC. Bij een temperatuur die tussen de 90 en 180 ºC ligt, zal het materiaal wel geleidelijk zacht worden en kan het tevens verkleuren. Na afkoeling neemt kneedbaar aluminium over het algemeen weer zijn vaste vorm aan, dus voor korte piekbelastingen is dat meestal geen enkel probleem. Boven de 180 ºC is het product echter niet bruikbaar.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha
  • : 5075
  • Model: Kneedbaar aluminium 56 gram
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 15,98
  • € 13,95
  • Excl. BTW: € 11,53

Beschikbare opties:

Tags: kneedbaar aluminium, metaal, lijmen, gaten, dichten, speling, opvullen