Glaslijm

Glaslijm is een UV-lijm die alleen uitharden met UV licht (zonlicht, zonnebank of een UV lampje).

Glaslijm van Mesa kunt u eenvoudig in de kast bij kamertemperatuur bewaren, ze harden niet uit zolang er geen uv licht bijkomt. De glaslijm wordt gebruikt voor kleine tot grote oppervlaktes die gelijmd moeten worden met of op en aan glas of rookglas *** denkt u aan het lijmen van scharnieren op ramen, maar ook glas op glas, metaal op glas, rubber op glas, alles kunt u lijmen. De lijm is NIET oplosbaar NA het lijmen dus voordat u met UV licht op de lijmen gaat schijnen zorgt u ervoor dat de te lijmen delen exact op de juiste plaats zitten.

De Mesa Glaslijm is een medium dikke UV lijm dan en is geschikt voor kleine tot erg grote oppervlaktes** ook hiervoor geld de verlijming is permanent! De Glaslijm is mits alles goed vetvrij gemaakt is 100% glashelder en doorzichtig.

Komt u er niet uit, stuur ons een e-mail of gebruik de live chat.

Mesa Glaslijm:

Mesa Glaslijm kunt u niet alleen voor glas gebruiken, ook plexiglas, lexaan, sieraden, doorzichtig plastic, acrylaat platen alles wat aan een zijde licht doorlaat kunt u lijmen met de Mesa Glaslijm, een UV lampje is niet altijd nodig om glaslijm te laten uitharden, is het mooi zonnig weer en boven de 10 graden Celsius kunt u de glaslijm (na binnenshuis opgebracht te hebben) ook even in het zonlicht houden tussen de 5-25 minuten, de glaslijm zal dan volledig uitharden.

** Houd u rekening met het gewenste resultaat, voor een oppervlakte tot 5 cm is de 9 led’s. UV lamp prima geschikt, tot 15 cm de 51 Led’s. lamp en bij 20 cm of meer adviseren wij u de 100 led’ s lamp.

*** OM rookglas te lijmen bent u minimaal de 51 Led’s. lamp nodig, dit red u alleen met de zon in hoogzomer!

Glaslijm

Showing all 8 results

Show:

Mesa glaslijm, de beste optie wanneer u glas wilt lijmen

Bijvoorbeeld omdat die schaal van uw grootmoeder in twee delen gebroken is of u een glazen beeldje per ongeluk onthoofd heeft tijdens het stofzuigen. Glas lijmen lijkt een flinke klus, zeker wanneer het om transparant glas gaat. Lijm voor glas is echter het middel waardoor het allemaal aanzienlijk makkelijker wordt. De lijm voor glas droogt transparant op, waardoor de breuk vaak alleen nog te zien is wanneer u weet waar die zit. Dat geldt natuurlijk alleen wanneer u het werk goed doet.

Waar moet ik op letten bij het gebruik van glaslijm?

Er zijn een aantal dingen die we u direct al mee willen geven, omdat dit vaak verkeerd gaat:

UV-uithardende glaslijm heeft uv-licht nodig om uit te harden
Glas lijmen doet u nóóit in de volle zon of buiten
Het lijmen van glas is geen klusje waar u haast bij kunt maken
Draag handschoenen om ervoor te zorgen dat huidvet niet op schoongemaakt glas komt te zitten
Wanneer het glas op een schone manier gebroken is, dus bijvoorbeeld in twee of drie delen zonder scherfjes, dan is het een kwestie van het glas goed schoonmaken en de delen goed op elkaar lijmen. De overtollige glaslijm kan na het drogen van de lijm voor het glas gewoon verwijderd worden met een scherp mes.

Voordat u aan de slag gaat met glaslijm

Is het een schone breuk of scheur en wilt u beginnen met lijmen? Maak dan eerst het glas nauwkeurig schoon. Vet en vuil zorgt ervoor dat de glaslijm minder goed hecht en het zorgt ervoor dat de breuklijn zichtbaar kan blijven na het lijmen. Heeft u alle delen helemaal schoongemaakt met onze ontvetter, dan is het halve werk al gedaan.

Tip: gebruik nooit wasbenzine, terpentine of ammoniak bij het ontvetten van het glas. Deze middelen maken geweldig schoon, maar laten op hun beurt weer een vetlaagje achter, waardoor het lijmen een eindeloos project wordt. Gebruikt u onze ontvetter voordat u gaat lijmen, dan weet u zeker dat de glaslijm goed zal hechten.

Vergeet niet (latex) handschoenen te dragen vanaf het moment dat u het glas schoongemaakt heeft. Wanneer u het glas met blote handen vasthoudt, komt er huidvet op het glas waardoor u opnieuw het glas schoon kunt maken.

Kan glaslijm alleen gebruikt worden voor het lijmen van glas?

Nee. Glaslijm kan gebruikt worden voor alle licht doorlatende materialen. Ook kristal, plexiglas en rookglas kunnen met glaslijm verlijmd worden. U heeft dan alleen een sterkere UV-lamp nodig om de lijm uit te laten harden.

Voor alle materialen geldt dat u de glaslijm in huis – uit de zon – aanbrengt en deze vervolgens pas uit laat harden. U lijmt nooit met glaslijm in de volle zon, omdat dit ervoor zorgt dat de lijm uitgedroogd is voordat u ermee kunt werken. En dat is natuurlijk allerminst praktisch.

Hoeveel glaslijm heb ik nodig eigenlijk?

In onze shop vindt u een verpakking lijm voor glas van 20 gram. Hiermee kunt u ongeveer een halve vierkante meter glas lijmen. De grotere verpakking glaslijm van 50 gram is genoeg voor meer dan een vierkante meter. Wanneer u een beeldje of schaaltje wilt lijmen, dan heeft u dus altijd genoeg aan de kleinere verpakking. Heeft u echter veel meer glas dat gelijmd moet worden, dan is de grotere verpakking waarschijnlijk een betere keuze voor u.

Aangezien de lijm altijd op één van de afgebroken stukken aangebracht wordt, heeft u dus niet de dubbele hoeveelheid nodig. Brengt u lijm aan op alle afgebroken delen, dan betekent dit uitsluitend dat u druk bent met het verwijderen van de resten na het drogen van de lijm.

Hoe droog ik glaslijm het beste?

Er zijn twee manieren en de weersomstandigheden bepalen welke het beste is. U kunt de glaslijm namelijk gewoon laten drogen in de volle zon in de zomer. De glaslijm is dan na enkele seconden droog, maar we raden u wel sterk aan minstens vijf minuten te wachten voordat u de restanten glaslijm verwijdert.

Schijnt de zon niet of is deze bijzonder zwak, dan is het gebruik van een UV-lamp een betere keuze. Het is namelijk het UV-licht dat de lijm voor het glas laat drogen. Dit betekent dat u ook een gezichtsbruiner of zonnebank kunt gebruiken, wanneer u deze in huis heeft. Zo niet, dan vindt u ook complete UV-lampen (led) in onze webwinkel tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen. Dan weet u zeker dat de lijm snel en goed droogt.

Is het verwijderen van overtollig glaslijm erg moeilijk?

Nee, de glaslijm hecht namelijk sterk in het glas en maakt hierdoor een nieuwe verbinding tussen de afgebroken delen. De overtollige lijm is daardoor gemakkelijk te verwijderen met een scherp mesje zolang u hier voorzichtig mee bent. U kunt namelijk uzelf of het glas hierbij beschadigen en dat is niet de bedoeling.

Direct uw glaslijm online bestellen?

Bij Mesaproducts.nl vindt u aantrekkelijk geprijsde glaslijm van hoge kwaliteit, zodat u altijd het beste resultaat kunt verwachten zonder te veel te betalen. Kunt u niet vinden wat u zoekt, heeft u vragen over een bepaald product of wilt u meer informatie voordat u een bestelling kunt plaatsen? Dan kunt u gebruikmaken van het contactformulier op de website. U kunt ons ook gelijk een berichtje sturen via de livechat, zodat we met u mee kunnen kijken en het beste product kunnen vinden voor uw klus.

Scroll To Top

Mijn winkelwagen

Close

No products in the cart.

Shopping Now

Login & Signup