Glaslijm

Bij Mesaproducts.nl vindt u de hoogste kwaliteit glaslijm (ook wel uv-lijm genoemd) voor een scherpe prijs. Voor de particulier & groothandel.

Hulp nodig om de juiste lijm te vinden? Klik hier en ga naar onze lijmwijzer.

Show Filters

Toont alle 12 resultaten

Show Filters

Toont alle 12 resultaten

Mesaproducts glas lijmen:

In ons assortiment bieden wij verschillende soorten en hoeveelheden glaslijm en de beste hulpmiddelen aan, die u ondersteunen bij het glas lijmen. Wilt u meer informatie over hoe glas te lijmen, wanneer glaslijm te gebruiken en de meest gestelde vragen over de lijm, klik dan hier. De verzending van al onze producten is gratis en bestelt u voor 17:00, dan heeft u uw bestelling de volgende dag al in huis. Bovendien zijn alle betalingsmogelijkheden gratis en krijgt u tot 12 maanden garantie op al onze lijmen. Al onze lijmen zijn zeer goed beoordeeld.

Bestel uw glaslijm vandaag nog en lijm glas op alle materialen o.a.:

Glas op glas.
Glas op metaal.
Glas op plexiglas.
Glas op hout.

Eigenschappen van de glaslijm van Mesaproducts.

 • De lijm hard uit door middel van uv-licht van onze uv-lampen of zonlicht.
 • Na opdrogen blijft de lijm altijd 100% glashelder en doorzichtig.
 • Is voor meerdere doeleinden geschikt zoals glas op glas, glas op metaal, glas op kunststof, rubber op glas, etc.
 • Hard binnen 1 tot 5 minuten uit onder een uv-lamp en 5 tot 25 minuten in zonlicht.
 • Verkeerde lijmdelen zijn zeer moeilijk los te krijgen dus zorg dat alles op de goede plek zit voordat u de lijm met uv licht laat uitharden.
 • Onze glas lijmen zijn gemiddeld met een 4.9/5 beoordeeld door onze klanten.
 • Na gebruik is de lijm van nog minimaal 12 maanden houdbaar in de verpakking.

Mesa glaslijm is de beste optie wanneer u glas wil lijmen

Het kan erg vervelend zijn als u die waardevolle schaal van uw grootmoeder in twee delen heeft gebroken of u per ongeluk een glazen beeldje heeft onthoofd tijdens het stofzuigen. Het kan een flinke klus zijn om deze waardevolle attributen te repareren, zeker wanneer het om transparant glas gaat. De glaslijm van Mesa is echter een middel waardoor het lijmen aanzienlijk makkelijker wordt. Onze glaslijm droogt transparant op, waardoor de breuk nauwelijks nog zichtbaar is.

Gebruikersaanwijzing en doeleinden van onze glaslijm

Glaslijm van Mesa kunt u eenvoudig in de kast bij kamertemperatuur bewaren, de lijm hard niet uit zolang er geen uv-licht bijkomt. De glaslijm wordt gebruikt voor kleine tot grote oppervlaktes die gelijmd moeten worden met, op of aan glas of rookglas. De lijm is bijvoorbeeld geschikt voor het lijmen van scharnieren op ramen, glas op glas, metaal op glas, rubber op glas, u kunt vrijwel alles lijmen met onze glaslijm. De lijm is niet oplosbaar na het lijmen, dus voordat u met UV licht op de lijmen gaat schijnen, moet u ervoor dat de lijmdelen exact op de juiste plaats zitten. De Mesa Glaslijm is een medium dikke UV lijm en is, mits alles goed vetvrij is gemaakt, 100% glashelder en doorzichtig.

Mesa Glaslijm is voor meer doeleinden dan alleen glas lijmen geschikt. Ook plexiglas, lexaan, sieraden, doorzichtig plastic, acrylaat platen, elk product dat aan een zijde licht doorlaat, kunt u lijmen met de Mesa lijm. Een UV lampje is niet altijd nodig om glaslijm te laten uitharden. Is het mooi zonnig weer en boven de 10 graden Celsius, dan kunt u de glaslijm (na binnenshuis opgebracht te hebben) ook tussen de 5-25 minuten in het zonlicht houden, de glaslijm zal dan volledig uitharden.

Let op: Voor een oppervlakte tot 5 cm is de 9 led’s. UV lamp prima geschikt, tot 15 cm de 51 Led’s. lamp en bij 20 cm of meer adviseren wij u de 100 led’ s lamp.

Let op: Om rookglas te lijmen heeft u minimaal de 51 Led’s. lamp nodig, dit red u alleen met de zon in hoogzomer!

Veelgestelde vragen

1. 1. Waar moet ik op letten bij het gebruik van glaslijm?

Er zijn een aantal dingen die we u graag willen meegeven, omdat dit vaak verkeerd gaat:

 • UV-uithardende glaslijm heeft uv-licht nodig om uit te harden
 • Glas lijmen doet u nóóit in de volle zon of buiten
 • Het lijmen van glas is geen klusje waar u haast bij kunt maken
 • Draag handschoenen om ervoor te zorgen dat huidvet niet op schoongemaakt glas komt te zitten
 • Wanneer het glas op een schone manier gebroken is, dus bijvoorbeeld in twee of drie delen zonder scherfjes, dan is het een kwestie van het glas goed schoonmaken en de delen goed op elkaar lijmen. Het overtollige glaslijm kan na het drogen van de lijm voor het glas gewoon verwijderd worden met een scherp mes.

2. Wat moet ik doen voordat ik aan de slag ga met glaslijm?

Is het een schone breuk of scheur en wilt u beginnen met lijmen? Maak dan eerst het glas nauwkeurig schoon. Vet en vuil zorgt ervoor dat de glaslijm minder goed hecht en dat de breuklijn beter zichtbaar blijft na het lijmen. Heeft u alle delen helemaal schoongemaakt met bijvoorbeeld onze ontvetter, dan is het halve werk al gedaan.

Let op: gebruik nooit wasbenzine, terpentine of ammoniak bij het ontvetten van het glas. Deze middelen maken geweldig schoon, maar laten op hun beurt weer een vetlaagje achter, waardoor het lijmen een eindeloos project wordt. Gebruikt u onze ontvetter voordat u gaat lijmen, dan weet u zeker dat de glaslijm goed zal hechten.

Vergeet niet (latex) handschoenen te dragen vanaf het moment dat u het glas gaat schoonmaken. Wanneer u het glas met blote handen vasthoudt, komt er vet op het glas waardoor u het opnieuw moet schoonmaken.

3. Kan ik glaslijm alleen gebruiken voor het lijmen van glas?

Glaslijm kan gebruikt worden voor alle licht doorlatende materialen. Ook kristal, plexiglas en rookglas kunnen met glaslijm verlijmd worden. (PE/PP Pet en HDPE kunt u niet met glaslijm verlijmen) U heeft dan alleen wel een sterkere UV-lamp nodig om de lijm uit te laten harden. Deze set is erg geschikt voor deze klus.

Voor alle materialen geldt dat u de glaslijm in huis – uit de zon – aanbrengt en deze vervolgens pas uit laat harden. U moet nooit lijmen met glaslijm in de volle zon, omdat dit ervoor zorgt dat de lijm opgedroogd is voordat u ermee kunt werken. En dat is natuurlijk allerminst praktisch.

4. Hoeveel glaslijm heb ik eigenlijk nodig?

In onze shop vindt u een verpakking lijm voor glas van 10, 20, 50, 100, 250 gram. Met 20 gram glaslijm kunt u ongeveer een halve vierkante meter glas lijmen. De grotere verpakking glaslijm van 50 gram is genoeg voor meer dan een vierkante meter. Wanneer u een beeldje of schaaltje wilt lijmen, dan heeft u dus altijd genoeg aan de kleinere verpakking. Heeft u echter veel meer glas dat gelijmd moet worden, dan is de grotere verpakking waarschijnlijk een betere keuze voor u.

Aangezien de lijm altijd op één van de afgebroken stukken aangebracht wordt, heeft u dus niet de dubbele hoeveelheid nodig. Brengt u lijm aan op alle afgebroken delen, dan betekent dit uitsluitend dat u druk bent met het verwijderen van de resten na het drogen van de lijm.

5. Hoe droog ik glaslijm het beste?

Hier zijn twee methoden voor en de weersomstandigheden bepalen welke de beste is. U kunt de glaslijm namelijk gewoon laten drogen in de volle zon in de zomer. De glaslijm is dan na enkele seconden droog, maar we raden u wel sterk aan minstens vijf minuten te wachten voordat u de restanten glaslijm verwijdert.

Schijnt de zon niet of is deze bijzonder zwak, dan is het gebruik van een UV-lamp een betere keuze. Het is namelijk het UV-licht dat de lijm voor het glas laat drogen. Dit betekent dat u ook een gezichtsbruiner of zonnebank kunt gebruiken, wanneer u deze in huis heeft. Zo niet, dan vindt u ook complete UV-lampen (led) in onze webwinkel tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen. Dan weet u zeker dat de lijm snel en goed droogt.

6. Is het verwijderen van overtollig glaslijm moeilijk?

Nee, de glaslijm hecht namelijk sterk in het glas en maakt hierdoor een nieuwe verbinding tussen de afgebroken delen. De overtollige lijm is daardoor gemakkelijk te verwijderen met een scherp mesje, zolang u hier voorzichtig mee bent. U kunt namelijk uzelf verwonden of het glas hiermee beschadigen en dat is niet de bedoeling.

7. Glaslijm is dat altijd glashelder?

Onze glaslijmen zijn altijd glashelder, ook na jaren zal het niet vergelen.

8. Is glaslijmen moeilijk?

Glaslijmen is erg eenvoudig, u ontvet het glas, brengt de lijm binnenshuis aan en als het pas op de plaats zit zet u het in de zon of u gebruikt een UV lamp(je) binnen enkele seconden is het dan uitgehard.

Glaslijm bewaren na gebruik

De mesa glaslijm bewaart u na gebruik eenvoudig op kamertemperatuur, in de schuur of gereedschapskist. Na gebruik moet u de tuit even schoonmaken, de dop erop draaien en de glaslijm is beschermd tegen UV licht.

Als u de glaslijm weer wilt gebruiken, laat u het even boven de 7 graden komen en de lijm is weer volledig klaar voor gebruik.

Naast glaslijm bieden we ook producten aan voor het lijmen van aardewerk zoals porselein. Porselein lijmen gebeurt steeds vaker en daarvoor bieden wij de beste producten aan. Ook kunt u bij ons PVC lijm bestellen.

Direct uw glaslijm online kopen?

Bij Mesaproducts.nl vindt u aantrekkelijk geprijsde glaslijm van hoge kwaliteit, zodat u altijd het beste resultaat kunt verwachten zonder te veel te betalen. Kunt u niet vinden wat u zoekt, heeft u vragen over glaslijm / uv lijm of een ander product of wilt u meer informatie voordat u een bestelling kunt plaatsen? Dan kunt u gebruikmaken van het contactformulier op de website. Komt u er niet uit, stuur ons een e-mail of bel ons ma t/m vrij van 09:00-17:00 uur.

Garantie op aankoop van uw glaslijm

Wij garanderen het gebruik van de glaslijm (NA gebruik) voor nog minimaal 12 maanden in de verpakking. Is de glaslijm goed en afgesloten bewaard, dan gaat deze meestal nog langer dan 24 maanden mee. (e.e.a. ligt aan de temperatuur schommelingen bij opslag).

Nog vragen? Bel, mail of stuur ons een bericht via Whatsapp.