Plexiglas lijmen

Show Filters

Toont alle 8 resultaten

Show Filters

Toont alle 8 resultaten

Plexiglas lijm kopen

Is uw plexiglas kapotgegaan of wilt u het plexiglas lijmen aan ander plexiglas? Dan kunt u kiezen voor acrylaatlijm of UV-lijm. Beide lijmsoorten gaan verder dan standaardlijm. Er wordt geen verbinding tussen de lagen gemaakt, de lijm zorgt ervoor dat de verbinding juist tussen de twee materialen zelf plaatsheeft. De lijm trekt dus daadwerkelijk in het plexiglas, zodat de verschillende lagen plexiglas aan elkaar gaan hechten en niet aan de lijm.

Waarom dit zo handig is? De verbinding wordt op deze manier vele malen sterker dan het geval is bij standaardlijm. Het is nagenoeg onmogelijk om deze lagen weer schoon uiteen te trekken wanneer de lijm goed opgedroogd is. En dat kunt u nooit zeggen wanneer u huis-, tuin- en keukenlijm gebruikt.

Om plexiglas aan elkaar te lijmen kunt u UV-lampje gebruiken. Ook kunt u gebruik maken van de zomerzon die tenminste 15 graden sterk is.

Plexiglas lijmen met andere materialen zoals glas en lexaan, plastic etc.

Wilt u plexiglas verbinden met hout, beton of steen, dan kunt u het beste een industriële montage- of constructielijm gebruiken omdat dit een minder gebruikelijke verbinding is. Op deze manier maakt u een tussenverbinding, die sterk genoeg zou moeten zijn om langere tijd te houden. Het duurzaam elastisch rubber kan namelijk jarenlang houden. Zo sterk als plexiglas lijmen op glas of plexiglas op plexiglas lijmen wordt het echter nooit.

Wilt u plexiglas lijmen met glas, dan is UV-lijm de beste optie omdat deze aan beide oppervlakken hecht.

Ook hier geldt dat het goed schoonmaken van groot belang is, omdat de lijm anders niet pakt op het oppervlak. De lijm moet in het (plexi)glas vreten om daar zijn werk te kunnen doen. Het is belangrijk dat u handschoenen draagt bij het werken en dit niet in volle zon doet. Dan droogt de lijm namelijk uit voordat u klaar bent.

Het gebruik van Glaslijm of ook wel UV-lijm:

  • Werk op schone en vetvrije oppervlakken
  • Draag handschoenen
  • Werk niet in de volle zon
  • Laat de lijm drogen in de volle zon of gebruik een UV-lamp (ook beschikbaar bij Mesa Products)
  • Vergeet niet de lijmresten te verwijderen na opdrogen

Wanneer u deze stappen volgt, is de kans op een optimaal resultaat groot. Zeker wanneer u kiest voor kwalitatieve producten, zoals onze UV-lijm van hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs én u de tijd neemt om zorgvuldig te werken.

Aan de slag met plexiglas lijmen

Nu u alles weet over het lijmen van plexiglas, is het de tijd om de armen uit de mouwen te steken (en de handen in de handschoenen). Maar voordat u begint, zorgt u ervoor dat u de juiste producten in huis haalt. U vindt de UV-lijm gewoon in de shop, net als een UV-lamp wanneer u geen volle zon, zonnebank of gezichtsbruiner in huis heeft.

Kunt u niet vinden wat u zoekt of heeft u vragen over een van onze producten? Geen zorgen, de experts helpen u graag verder. Maak gebruik van het contactformulier op de website of stuur een bericht via onze live chat. We helpen u graag verder met raad en daad, zodat uw project zeker succesvol afgerond kan worden. Wat u ook gaat lijmen!

Let goed op welke lijm u koopt als u plexiglas gaat lijmen. Een aantal setjes bevatten namelijk een UV-lamp en een aantal setjes ook niet. Bekijk daarom goed of de lijm ook een UV-lampje bevat.