UV lijm

UV-lijm alleen geschikt voor glas? Welnee! UV-lijm is geschikt voor glas en alles wat minstens één UV-licht doorlatende zijde heeft. Waarom? Simpel: de UV-lijm heeft UV-straling nodig om uit te kunnen harden. Dat kan met een gezichtsbruiner, een zonnebank, een UV-lamp of gewoon in de volle zon wanneer het weer in Nederland een beetje meewerkt. UV-lijm zorgt voor een sterke en permanente verbinding waar u op kunt rekenen. Geen laagje tussen de glaslagen of het plexi- of rookglas, maar een sterke verbinding door in de materialen te dringen en een directe verbinding tot stand te brengen. Dát is duurzaam klussen.

Weergegeven:
Sorteren op:

Glaslijm, uv-lijm is een eenvoudig te gebruiken lijm om glas te lijmen 20 gram inhoud.

Glaslijm is een Uv-lijm die onzichtbaar glas, plexiglas, lexaan en kristal lijmt ook ideaal voor de ..

€ 19,99
Excl. BTW: € 16,52

Glaslijm 50 gram van Mesa voor het lijmen van glas, plexiglas, lexaan om alles onzichtbaar te lijmen en repareren

Glas lijmen is eenvoudig met de Mesa glaslijm 50 gram.Met de Mesa glaslijm lijmt u mét Uv-licht eenv..

€ 39,00
Excl. BTW: € 32,23

Waar moet ik op letten wanneer ik werk met UV-lijm voor glas?

Er zijn een aantal dingen die goed zijn om te weten voordat u begint met de UV-lijm voor glas:

  • UV-lijm hecht uitsluitend op vetvrije en schone oppervlakken zonder vuil
  • UV-lijm hardt bijzonder snel uit, maar alleen bij UV-straling
  • U gebruikt de UV-lijm dus nooit in de volle zon, maar liever binnenshuis of in een schuur
  • 20 gram UV-lijm is al genoeg voor een halve vierkante meter
  • 50 gram UV-lijm is voldoende om een vierkante meter te lijmen
Deze UV-lijm is de lijm die in de industrie gebruikt wordt om glazen platen of tafels te monteren. Ook wordt deze lijm gebruikt om de spiegels in de auto vast te zetten. Veel kwalitatiever kan dus niet. Aangezien deze lijm UV-straling nodig heeft om uit te harden, is het wel noodzakelijk dat een van de zijdes UV-straling doorlaat. Is dat niet het geval, dan kunt u nooit profiteren van de kwaliteit van deze lijm.

In alle andere gevallen geniet u gewoon van industriële kwaliteit, maar dan tegen een veel aantrekkelijkere prijs zodat het ook echt haalbaar wordt om sterke UV-lijm te gebruiken voor het plakken of lijmen van glas.

Wat is het resultaat na het gebruik van UV-lijm bij glas?

Veel mensen zijn huiverig om lijm te gebruiken bij glas, omdat glas nou eenmaal transparant is. Bij UV-lijm hoeft u zich geen zorgen te maken. De lijm droogt namelijk volledig transparant op. Aangezien er een nieuwe verbinding gemaakt wordt tussen de materialen, is vaak niet eens meer te zien dat het glas ooit gebroken geweest is, tenzij u precies weet waar u moet kijken.

En de overige lijmresten van de UV-lijm? Geen enkel probleem. Met een scherp mesje haalt u gemakkelijk en snel de overtollige lijm weg van het glas. Deze resten laten makkelijk los omdat zij geen onderdeel van de verbinding zijn. Fluitje van een cent dus!

Wat mag ik echt niet vergeten voor ik begin met lijmen?

Kijk altijd ontzettend goed of de delen goed op elkaar zitten voordat u de lijm laat drogen met UV-straling. Deze verbinding is namelijk zo sterk dat u het niet ‘even’ ongedaan maakt. Vaak kan dit alleen nog mechanisch gedaan worden. Kijk daarom een keertje extra – of laat uw vrouw kijken – voordat u de UV-lamp erop zet.

Ik ben klaar om te beginnen!

Wilt u aan de slag met UV-lijm voor glas om de beste verbindingen mogelijk te maken, zonder dat dit ook zichtbaar is? Dan vindt u alle juiste producten in de shop. Kunt u niet vinden wat u zoekt, heeft u vragen voor ons of moet een expert even met u meekijken om het geschikte product te vinden?

Stuur dan een bericht via de livechat of maak gebruik van het contactformulier op de website, zodat we u direct verder kunnen helpen met advies op maat.