✔ Voor 22:00 besteld volgende dag geleverd

✔ Boven 59 Gratis verzending en België boven 89,- euro gratis verzending!

Hoe lijm je plexiglas lijmen?

Plexiglas lijmen is niet eenvoudig . Anders dan bij andere materialen kunt u plexiglas niet met een normale lijm verlijmen, zoals plexiglas lijmen met secondelijm. De plexiglas platen zullen niet hechten aan elkaar en de lijm zal weer loslaten. Dit is natuurlijk erg zonde. Toch betekent dit niet dat het niet mogelijk is om plexiglas te lijmen. Bij Mesa Products koopt u een speciale plexiglas lijm, meestal in de vorm van acrylaatlijm of UV-lijm. Met deze lijm is het wél mogelijk om een unieke verbinding te creëren in het plexiglas, waardoor deze hechting wel aanhoudt. We nemen je graag mee in de werking van het plexiglas lijmen.

Wat is plexiglas lijm?

Plexiglas lijm is een unieke lijm om een verbinding te maken tussen plexiglas en ander materiaal. Om plexiglas te verlijmen, wordt meestal acrylaatlijm of UV-lijm gebruikt. Welke van de twee het meest geschikt is, hangt af van het materiaal waarmee u het plexiglas wilt verlijmen. Beide lijmsoorten gaan verder dan een standaardlijm. Plexiglas lijmen is namelijk nauwelijks mogelijk met een reguliere lijmsoort. Bij de acrylaatlijm en UV-lijm zorgt de lijm dat er een verbinding ontstaat tussen de twee materialen zelf. Dit betekent simpelweg dat de materialen als het ware samensmelten (denk aan lassen), in plaats van dat deze aan de lijm blijven plakken. Hierdoor is de verbinding ontzettend sterk en kan deze vrijwel niet losgemaakt worden, in tegenstelling tot een standaardlijm.

Voordelen van plexiglas lijm

Gaat u aan de slag met plexiglas, dan kunt u gemakkelijk een lijm gebruiken. De voordelen van de plexiglas lijm zijn treffend. U kunt hierbij denken aan:

 • Een extreem sterke verbinding;
 • Lijm droogt transparant op, waardoor deze niet zichtbaar is;
 • Nauwkeurig afgewerkt resultaat;
 • Aantrekkelijke prijs bij Mesa Products;
 • Hoge hechting zonder kans op vlekken.

Stap voor stap plexiglas lijmen

Als u plexiglas gaat lijmen met glas, kunt u het best kiezen voor de UV-lijm. Een UV-lijm (glaslijm) hecht aan beide oppervlakten en zorgt daarom voor een uitstekende verbinding. Om een optimaal resultaat te garanderen, is het van belang dat u het plexiglas lijmen stapsgewijs aanpakt. Hierbij kunt u de volgende stappen hanteren:

 1. Zorg dat het oppervlak schoon en vetvrij is gemaakt.
 2. Draag handschoenen tijdens het lijmen.
 3. Voorkom het werken in de volle zon. Zo riskeer je dat de lijm al opdroogt, terwijl je nog bezig bent.
 4. Breng de lijm aan op het oppervlak.
 5. Laat de lijm vervolgens drogen. Let op: doe dit in de volle zon of gebruik een UV-lamp. U kunt hiervoor ook een gezichtsbruiner gebruiken, indien u deze in huis heeft. De lijm hart niet uit zonder OV-licht.
 6. Verwijder de lijmresten na het opdrogen.

Heeft u vragen over de werkwijze of heeft u hulp nodig bij het uitkiezen van de producten? Neem gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Plexiglas lijmen op hout

Wilt u plexiglas lijmen op hout of of andere materialen, zoals beton of steen? Dan heeft u aan een industriële montage- of constructielijm voldoende. Deze verbinding is namelijk minder gebruikelijk dan op glas. Met de montage- of constructielijm creëert u als het ware een tussenverbinding, waardoor de lijm voor langere tijd zal houden. Echter is dit anders dan het lijmen van plexiglas op glas. De verbinding van UV-lijm op glas is vele malen sterker dan op hout, maar het kan er zeker voor een bepaalde tijd mee door.

Aanbod aan plexiglas lijmen bij Mesa Products

Bij Mesa Products vindt u een geschikte UV-lijm voor uw plexiglas. Onze lijmen zijn voorzien van de mooiste kwaliteit en voldoen aan diverse kwalificaties. U kunt bij ons terecht voor diverse hoeveelheden. Denk hierbij aan:

 • 10 gram
 • 20 gram
 • 28 gram
 • 50 gram

Heeft u geen UV-lamp in huis? Dan kunt u deze meteen in combinatie met de lijm bestellen. Zo heeft u altijd een goede oplossing om de lijm meteen te drogen. Weet u niet welke hoeveelheid voor u geschikt is? Wij adviseren u graag over het geschikte product, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Op zoek naar een 2 componenten lijm? Bekijk ons assortiment.

Lijm voor plexiglas koopt u bij Mesa Products

Wilt u uw plexiglas op een nauwkeurige manier lijmen? Dan is plexiglas lijm (zoals UV-lijm of acrylaatlijm) een uitstekende oplossing. Met het gebruik van de plexiglas lijmen zorgt u voor ene extreem sterke verbinding en creëert u een prachtig lijmresultaat. Doordat de lijm transparant opdroogt, zal u nauwelijks terugzien waar het glas gelijmd is. Bij Mesa Products koopt u de lijm in diverse hoeveelheden van een goede kwaliteit. Door onze jarenlange ervaring in ontelbare lijmsoorten, staan wij ook wel bekend als echte lijmexpert. Hierdoor kunt u vertrouwen op een prachtige kwaliteit en een ontwikkelde plexiglas lijm. Naast het lijmen van glas op glas, kunt u deze ook gebruiken voor andere materialen.

Bestelt u de lijm bij Mesa Products, zullen wij deze bij u thuisbezorgen binnen 24 uur via Post NL. Voor vragen over ons assortiment of de mogelijkheden kunt u terecht bij één van onze specialisten. Zij helpen u graag bij uw situatie en zorgen voor een effectief resultaat van de plexiglas lijm.

Geef een antwoord
error: Beveiligde content !!
Wat onze klanten zeggen
834 beoordelingen
Vragen?