Kristallijm

Kristal lijmen.

Kristal lijmen doe je eenvoudig met de kristallijm van Mesa. Lijm eenvoudig uw kristal miniaturen van o.a. Swarovski, Bohemia en of antieke kristallen schaal.

Hulp nodig om de juiste lijm te vinden? Klik hier en ga naar onze lijmwijzer.

Show Filters

Enig resultaat

Show Filters

Enig resultaat

Kristal lijmen van Mesa:

Met de Mesa kristallijm lijmt u eenvoudig alle kristal miniaturen zoals een vakman dat doet. Eenvoudige verwerking en een blijvende permanente glasheldere verbinding. Voor het lijmen van miniaturen in de winter binnenshuis bent u  een uv lamp(je) nodig, de lijm droogt niet uit zonder UV licht, in de zomerzon hecht de kristallijm ook prima. Kristallijm is en uitermate geschikte lijm voor het lijmen van o.a. kristal miniaturen. Met de Mesa Kristallijm lijmt u eenvoudig samen met UV licht allerlei kristal miniaturen, (b.v. Swarovski, Bohemia) onzichtbaar, permanent zoals de fabriek het ook repareert.

Kristal lijmen als een professional kunt u nu zelf.

De kristallijm hard uit met zonlicht óf een UV-lamp(je) Zonder UV licht lijmt de lijm helemaal niks, dit heeft als voordeel dat u rustig alles kunt positioneren en pas als het perfect sluitend is houdt u er ongeveer 60 seconden UV licht bij (zon of UV-lamp).

Gebruiksaanwijzing Kristallijm

Voordat u gaat lijmen dient u eerst zoveel mogelijk oude lijm te verwijderen, dit kan b.v. met aceton, nadat de oude lijm verwijderd is kunt u het kristal goed ontvetten met MESA ontvetter of pure aceton, goed droogdeppen i.v.m. witte waas. Indien het goed droog is brengt u dun (zo weinig mogelijk). Kristal lijm aan en positioneert het te lijmen deel, indien dit perfect sluit gebruikt u UV licht om het goed te laten uitharden. Indien het tussen de 60-180 seconden met UV licht in aanraking is geweest zit het permanent vast. Met kristallijm van MESA heeft u altijd een glasheldere verbinding en het werkt altijd perfect glad af.

Mesa Kristallijm:

De kristallijm heeft een extra snelle uitharding door UV straling met speciale UV LED lamp. Door UV licht toe te voegen wordt de polarisatie in de kristal lijm op gang gebracht.
De capillaire werking van de kristallijm zorgt er voor dat er geen luchtinsluiting plaats vindt.
Of het nu gaat om een klein kristal miniatuurtje van B.v. Swarovski of een kristallen schaal? De Mesa kristallijm lijmt het allemaal.

Wist u dat wij ook een ruim assortiment hebben aan PVC lijmen? Bekijk ons volledige assortiment.

Belangrijk voor de perfecte verwerking van Kristallijm:

Niet elke ondergrond is meteen geschikt om daarop direct lijm aan te brengen. Het kristal moet eerst volledig vetvrij gemaakt worden met de Mesa ontvetter om te zorgen dat er geen witte waas achterblijft!
Bij de fabricage van kristal miniaturen worden soms hulpstoffen gebruikt om het werkstuk gemakkelijker uit het gereedschap te laten komen, deze stoffen dienen voor het lijmen verwijderd te worden van het oppervlak (Denk aan oude lijmrestjes, folie etc).

Kristallijm, het hard alleen uit bij Ultra violette straling, in theorie als er geen blootstelling aan ultraviolet licht is zal de lijm niet uitharden.
UV licht (de zon of een UV lamp) Bij zonnig weer, zal de ultraviolette straling zijn werk doen in 30-120 seconden, echter wanneer er geen fel zonlicht is kan alleen gebruik gemaakt worden van een kunstmatige UV-lichtbron.
Hoe sterker de UV lamp hoe sneller de lijm goed uithard, voor kristal miniaturen volstaat de kleinste lamp die we in ons assortiment hebben.

Heeft u nog vragen? stuurt u ons een E-Mail via het contact formulier.