✔ Voor 22:00 besteld volgende dag geleverd

✔ Boven 59 Gratis verzending en België boven 89,- euro gratis verzending!

Metaal lijmen met epoxylijm

Hoe stevig en massief metaal ook is; ook dit materiaal kan afbreken of kapot gaan. Tegenwoordig valt bijna alles te lijmen. Ook voor metaal zijn er steeds meer oplossingen om dit eenvoudig te lijmen. Waar u misschien op het eerste gezicht niet meteen aan lijm zult denken, is dit een zeer effectieve manier om uw metaal keurig te herstellen of op een gewenste manier vorm te geven. Metaallijm koopt u bij MesaProducts. We hebben een ruim assortiment aan kwalitatieve lijmen waardoor uw metaal in mum van tijd is gerepareerd. Maar hoe werkt het metaal lijmen en over welke lijm hebben we het dan precies? We nemen u graag mee in het metaal lijmen.Met welke lijm kun je metaal lijmen?

Wilt u twee losse onderdelen metaal aan elkaar bevestigen en vraagt u zich af hoe u dit het best kunt doen? Grote kans dat u eerst ander bevestigingsmateriaal overweegt. Toch is metaallijm de vervanger van traditioneel bevestigingsmateriaal. Gaat er een wereld voor u open? Wij vertellen u graag hoe dit in elkaar zit. De desbetreffende lijm waarover wij het hebben is epoxylijm. Deze lijm – ook wel twee componenten lijm genoemd – is uitermate geschikt om metaal of ijzer te lijmen. Bovendien wordt de lijm ook regelmatig gebruikt bij hout of kunststof. De lijm is breed toepasbaar en staat bekend om haar kwalitatieve en sterke karakter. Dé uitkomst om metaal te lijmen dus.

Hoe werkt metaallijm?

Metaallijm, ofwel tweecomponentenlijm, werkt met een unieke formule. De naam verklaart het al: de lijm hardt pas uit als de twee componenten (en dus de onderdelen van metaal) met elkaar vermengd worden. De lijm staat daarom ook bekend als reactielijm en stolt pas bij uitsluiting van lucht. De lijm kan worden aangebracht op het moment dat de twee onderdelen met elkaar zijn samengevoegd. Metaallijm heeft een zeer hoog hechtingsvermogen en zal van vloeistof naar vaste stof veranderen als de componenten met elkaar verbonden zijn. Sterker nog: na uitharding van de metaallijm is dit zo hard als staal. Niet heel gek dus dat metaal lijmen naast solderen en lassen steeds vaker terugkomt.

Voordelen van metaal lijmen

Er zijn diverse mogelijkheden om metaal aan elkaar te bevestigen, zoals boren of solderen. Toch is metaal lijmen een zeer interessante optie om te overwegen als u met dit materiaal aan te slag gaat. We sommen de voordelen graag voor u op.

  • Metaallijm is hittebestendig. De lijm is dus bestendig tegen verdere bewerking van het materiaal;
  • Epoxylijm stolt snel, waardoor u veel tijd bespaart. Boren kost veel tijd en bovendien maakt dit de ondergrond zwakker;
  • De metaallijm is watervast, waardoor deze ook toepasbaar is bij boten of leidingen. Het houdt vloeistoffen zowel binnen als buiten;
  • De verbinding van de epoxylijm kan eenvoudig hersteld worden als blijkt dat de lijm niet juist is aangebracht;
  • U bespaart kosten met metaallijm. Solderen of boren kost meer tijd én energie, waardoor u met metaallijm goedkoper uit bent.

Epoxylijm is een uitstekende toepassing in de industrie. De lijm levert kwalitatieve prestaties die goed tot zijn recht komen in deze sector. Wilt u metaal lijmen en bent u benieuwd wat epoxylijm voor u kan betekenen? Of wilt u epoxylijm kopen? Wij geven u graag advies over de epoxylijm.

Hoe brengt u metaallijm aan?  

Om de werking van metaallijm te optimaliseren, is het van belang dat u de lijm op de juiste manier aanbrengt. Ook is het essentieel dat u de voorschriften in acht neemt, om geen vervelende vlekken op uw kleding of de ondergrond te krijgen. Zo kunt u metaal lijmen:

  1. Zorg dat u het metaal lijmen goed voorbereid. Kies bij voorkeur voor een geventileerde ruimte en maak uw werkblad schoon. Om te voorkomen dat de lijm uw kleding aantast, raden wij u aan om beschermende kleding te dragen en handschoenen aan te doen.
  2. Belangrijk is dat de oppervlakten van het metaal goed schoon zijn. Om de hechting van de epoxylijm optimaal te maken, is het van belang dat u loszittende deeltjes verwijderd en eventueel roest weghaalt. Dit kunt u eenvoudig doen met een doekje met alcohol of Mesa ontvetter.  
  3. Metaal op metaal lijmen werkt niet bij ieder materiaal hetzelfde. IJzer lijmen steekt anders in elkaar dan staal. Neem de instructies goed door. Bij MesaProducts ontvangt u altijd een uitgebreide omschrijving bij ieder product, waardoor u altijd voorbereid aan het metaal lijmen begint.
  4. Kies bij voorkeur voor een verwerkingstemperatuur tussen de 7 en 30 graden. Zo stimuleert u een optimaal lijmresultaat.

Metaallijm koopt u bij MesaProducts

Wilt u verzekerd zijn van een optimaal lijmresultaat? Bij MesaProducts koopt u epoxylijm met een uitstekende werking. Onze producten worden uitvoerig getest en zijn voorzien van hoogwaardige kwaliteit. Als lijmspecialist helpen we u graag bij de keuze voor de geschikte lijm voor uw metaal. Heeft u vragen over onze producten of bent u benieuwd hoe u metaal moet lijmen? Neem gerust even contact met ons op!

Geef een antwoord
error: Beveiligde content !!
Vragen?