Metaallijm

De krachtigste Metaallijm

Bij Mesaproducts vindt u de kwalitatiefste en sterkste metaallijm voor een zeer voordelige prijs. Bekijk hieronder ons aanbod:

Show Filters

Toont alle 7 resultaten

Metaallijm kopen bij Mesaproducts

Metaallijm, ook wel 2-componenten lijm of epoxylijm genoemd, is een zeer geschikte manier om metaal aan elkaar te bevestigen. Daarnaast kan de metaallijm ook gebruikt worden om metaal met andere materialen zoals keramiek, kunststof en hout verbinden. De lijm is als het ware vloeibaar metaal en heeft een grijze kleur. Het metaal wordt tussen beide onderdelen aangebracht en vervolgens uitgehard.

Hierdoor zal de lijm zijn plicht voldoen en de twee metalen componenten met elkaar verbinden. Het voordeel van metaallijm is dat het eenvoudig te verwerken is. Naast de traditionele verbindingsmethoden als solderen en lassen, is metaallijm dan ook niet meer weg te denken. Wilt u metaallijm kopen? Mesaproducts heeft een aanbod van de beste metaallijm, perfect voor het bevestigen van diverse metalen of andere materialen.

Voordelen metaallijm

Metaallijm heeft diverse eigenschappen die vele voordelen met zich meebrengen. Allereerst stolt de lijm pas, als beide componenten met elkaar zijn verbonden. De lijm staat ook wel bekend als reactielijm en reageert dus op uitsluiting van lucht. Na uitharding van de lijm is deze zo hard als staal. Daarnaast is metaallijm hittebestendig. Hierdoor kan het metaal ook weer bewerkt worden, met veel metaalgereedschap. Zelfs bij het boren in de lijm blijft deze zijn kracht behouden.

Er zal geen hittevorming ontstaan, waardoor het kromtrekken van een constructie wordt voorkomen. Metaallijm stolt ontzettend snel en is dan ook in mum van tijd toe te passen. Hierdoor kost het weinig tijd en is de optie ook nog eens kostenbesparend. Ook vloeistoffen spelen geen rol in de kwaliteit van de metaallijm: deze is volledig watervast. Hierdoor kunt u de metaallijn ook gebruiken om boten of leidingen te repareren.

Metaallijm in de praktijk

Er zijn diverse toepassingen voor de metaallijm en het kan dan ook in talrijke situaties gebruikt worden. Denk hierbij aan:

  • Het verlijmen van gietijzer
  • Het afdichten van gaatjes
  • Naden en kieren dichten bij metaal
  • Kunststoffen
  • Bevestigen dunne platen, zoals gevelbeplating
  • Verlijmen smeedwerk

Wilt u metaal op metaal lijmen? Dan raden we aan om een epoxylijm te gebruiken van Mesaproducts.

Assortiment metaallijm Mesaproducts

Er zijn diverse soorten metaallijmen, waarmee verschillende soorten metaal gelijmd kunnen worden. Niet iedere lijm is geschikt voor elk metaal. Stel vooraf dus vast met welke materialen u te maken heeft, zodat u de beste metaallijm toepast. Wist u dat het ook mogelijk is om rubber op metaal te lijmen? Met de rubber lijm van Mesaproducts is dit mogelijk.

Bent u er niet zeker van welke lijm u nodig heeft of heeft u vragen over het gebruik en de toepassing van de lijm? Dan kunt u gerust even contact met ons opnemen. Metaallijm kopen doet u bij Mesaproducts.